2008. július 14- 20 között rendezték meg a Magyar Kyokushin Karate Szervezet XXXI. Nyári Nemzetközi Edzőtáborát, Jászberényben.

Jászberény, 2008.07.14. – 07.19.

A táborban 375-en vettek részt, több külföldi országból is jöttek karatékák (Csehország, Románia, Svájc, Szlovákia). A tábor meghívott instruktora Sensei Tanigawa Kou 4.Dan – Japán mester volt.

Foto album

A következő sorokban Bojtor Edit beszámolója olvasható.

„Az edzések (napi 3), general, versenyzői, utánpótlás és senior, csoportokban zajlottak, amik kevés korlátozással szabadon választhatóak, ill. átjárhatóak voltak.
A reggel 6-7 -ig tartó edzéseken a hosszú távú állóképességet, egy órán át tartó küzdelmekkel, az erő-állóképességeinket és gyorsasági képességeket különböző gyakorlatokkal próbálták fejleszteni a mesterek. Valamint sokat foglalkoztunk a belső erőnkkel is, amit és légző-gyakorlattokkal és koncentrációval fejlesztettünk a hajnali órákban. A seniorok a reggeli edzéseken többek között Streching (nyújtó) és speciális erősítő gyakorlatokkal foglalkoztak ahol a mozgásszervi problémák megelőzésére és javítására helyezték a hangsúlyt. De sor került a jóga gyakorlására és a küzdőjátékok oktatásának tanulására is.

Délelőtt 10-12-ig kihon és az eddig megtanult katak gyakorlására, valamint magas szintű katák tanulására és értelmezésére nyílott lehetőség. A danos vizsgákra készülők Shihan Furkó Kálmán edzésein gyakorolták a kihont és a katákat.

A délutáni edzéseken (17.00- 18.30-ig) a küzdőtechnikai elemek csiszolásán, a pontkesztyű és pajzs használatán, irányított és szabad küzdelmeken volt a hangsúly. Az edzések között nekem legjobban Sensei Szövetes Vera és Shihan Bencze Antal edzései tetszettek nagyon, ahol külön irányvonalat kaptunk egy -egy versenyfelkészülésre. Nagyon jó tábor volt, (bánhatja, aki nem jött), rengeteg szakmai felkészítést, segítséget, szellemi és lelki ráhangolódást adtak a mesterek az edzések folyamán.
Programjainkat különböző előadások színesítették: pl. volt egy filmvetítés hétfő este Balczó Andrásról, Küldetés címmel. Kedden pedig Czakó Gábor író, filozófus tartott előadást a magyar nyelvről, a magyar észjárásról. Rendkívül humoros formában, nagyon érdekes dolgokat hallhattunk. Az előadás végén lehetőség volt az író könyveiből vásárolni és dedikáltatni.

Pénteken a kyu-fokozat, szombat délelőtt pedig a Dan-fokozat technikai vizsgáira került sor. Délután a küzdővizsgát megelőzően egy különleges megnyitón vehettünk részt. Felcsendült a Honfoglalás dala: a Kell még egy szó című dal, miközben 4 íjász korhű ruhában bevonult a magyar zászlóval. Ezután a jászberényi Jász Múzeum igazgatójától egy kis történetet is kaptunk a jász kapitányokról, Lehel vezérről és Lehel kürtjéről majd a polgármester egy kis ajándékkal kedveskedett szervezetünk vezetőinek és a tábor szervezőjének, mindannyian Lehel kürtjéhez hasonló kürtöt vehettek át.
Az ünnepélyes megnyitó után a danos technikai vizsgát sikeresen teljesítők felállhattak a küzdelmi megmérettetésre. Mivel Sempaiunk is teljesítette a technikai vizsga követelményeit Ő is felállhatott küzdeni. A senior korosztálynak 10 küzdelmet kellett teljesíteni. A küzdőtársakat magas öves mesterek és a magyar küzdő válogatott nagyjai tették ki. A kemény küzdelmeket Sempaiunk sikeresen teljesítette, ezentúl a Sensei megszólítás illeti, 3. Danos mester lett.
Ezúton is gratulálunk és büszkék vagyunk rá!

Osu!”