Már az első napunk is eseménydúsan telt.

Pécs, 2007.07.08.-07.14.

Foto album

Miután szerencsésen megérkeztünk, az első edzés bemutatóra való felkészüléssel telt, ugyanis táborunk 300 lakója karate bemutatót tartott Pécs főterén. Délután sikerült elintézni, hogy szobánkban legyen Internet hozzáférés, így weboldalunkat is szinte napra készen tudtuk frissíteni.

Az esti fejtágítás igen érdekesnek bizonyult, Sempai Agócs Tibor és Szemerei Márton előadását hallgattuk a Dojo Kun értelmezéséről. A téma elég széles határokkal bírt, de végül sikeresen eljutottunk magyarságunktól, történelmünk nagy alakjaitól, a magyar és japán konyha rejtelmein át az előadás fő témájáig, a Dojo Kun értelmezéséig.

A második napon megérkezett táborunk Japán vendége, Sensei Kou Tanigawa. A mester megérkezését követően, hamar kiderült, hogy a nagyon jól beszél japánul, és csak japánul, ezért az angol tolmács, aki nem beszélt japánul, egy kukkot sem értett abból, amit mondott. Meg mi sem. Így a karatét, vizuálisan értelmeztük, ami egyébként szakmai szemmel nézve is tényleg mesterszintű látványnak bizonyult. Egyszóval a mester tudott. A délelőtti edzésen Kovács sempai és Rinyu sensei a tábor gyermekkorú tagjait okította a Sanbon és Ippon kumite végrehajtására. És eljött a várva várt délután. A fekete öves mesterek és instruktorok (akik a dojókban edzéseket vezetnek) elutazhattak Kaposmérőre, Kassai Lajos világhírű lovasíjász meghívására, bemutatójára. Klubunkból hárman is részt vehettünk (Kovács, Bagdi, Bojtor) e-lenyűgöző bemutatón. Kassai Lajos és tanítványai egy órás műsora után Karatés kiáltásoktól visszhangzott a völgy, ugyanis vendéglátóink tiszteletére, száz karatés tartott bemutatóedzést. A kemény munka után jöhetett a bográcsos babgulyás és marhalábszár, sör, bor és üdítő. Szervezetünk harminc kiválasztott tagja abban a megtiszteltetésben részesülhetett, hogy a vacsorát a domboldalban lévő jurtában fogyaszthatták el Kassai Lajossal és íjásztársaival beszélgetve.

A harmadik napon, a kemény reggeli edzések után délelőtt a tanítványok tovább edzettek az instruktori csoport pedig Dr. Klemencsics Zoltán orvosi előadásán vett részt, ami a mozgásszervi deformitásokról és a sportág specifikus mozgásszervi problémáiról szólt. Igen érdekes és nagyon hasznos előadás volt, ahol kérdéseket lehetett feltenni és szakszerű válaszokat kapni. A délutáni edzésen tovább folyt az esti bemutatóra való felkészülés. Este hét órára, Pécs főterére vonult a tábor összes lakója. A látvány, amint a 300 fehér ruhás karatés „megszállta” a teret, és az erő hatására, amit a harci kiáltások sugároztak, felejthetetlen perceket élhettek át mind a nézők, mind a résztvevők. A bemutató, amit a Magyar Kyokushin Szervezet elitje tartott, látványosra sikerült. A gyermekek bemutatóját követően mind a Magyar küzdő válogatott és kata válogatott is ki tett magáért. A bemutató önvédelmi része magas szinten folyt, a legvégén a törés technikát váltották ki a nézők elismerését. A est folyamán a csapat tett egy sétát a Pécsen.

A negyedik napon reggel a versenyzők számára hosszú távú állóképesség fejlesztése volt a cél, küzdelemmel. A senior csoport Leskó Anna vezetésével a tornateremben steching, speciális nyújtó gyakorlatokkal ismerkedett. A délelőtti edzésen a Kata-k gyakorlása volt a cél a színes öveseknek. A fekete övesek pedig a belső erők fejlesztését gyakorolták a japán mesterrel. Délután mind három korcsoportban a küzdő technikát elsajátításával foglalkozott. Este a klubvezetők közgyűlésen vettek részt. A csapat többi tagja ellátogatott a Pécs Plaza mozijába.

Az ötödik nap a reggeli erő-álló képesség edzés után csapatunk fele délelőtt elment a tornaterembe, kyu vizsgán vettek részt. A gyerekek ellátogattak a pécsi extrém parkba ahol nagyon jól érezték magukat. Délután az instruktorok önvédelmi oktatáson vettek részt. A versenyzők küzdő jellegű edzésen vettek részt, ahol a tempo, kontra támadó jellegű küzdő stílus gyakorlása volt a cél.

A hatodik nap reggel a versenyzők technikai átmozgató edzésen vettek részt, aki akart elmehetett futni a pécsi kilátóhoz. A délelőtt folyamán az instruktorok és fekete övesek zsákedzésen vettek részt, a többiek magas szintű kata-k gyakorlásával foglalkoztak. Délután a vizsgaküzdelemre került sor, ami a teremben zajlott. Az estére már mindenki kimerülten és kíváncsian várta a vizsgázók eredményeinek kihirdetését. Klubunkból a Zsila testvéreknek sikerült megszerezniük a 2. kyu övfokozatot, így mostantól Robi és Tamás, barna övet viselhet. Késő esti programként, a sayonara partyval ért véget a Magyar Kyokushin Karate Szervezet XXX. Nemzetközi Edzőtábora.