Ebben az évben is a Tigris Dojo rendezte meg a Mikulás Kupát, a Magyar Kyokushin Karate Szervezet meghívásos nyílt felnőtt „B” – „C” kat. Kyokushin Karate Versenyét. Egyesületünk hat fővel nevezett a küzdelmekre, de a technika és az időjárás ördöge is közbe szólt, így csak négy versenyzőnk tudott részt venni a megmérettetésen.

A versenyre hagyományosan,  IV. alkalommal került sor,   viszont a helyszín az új volt. Most nem  Budapesten, hanem  az Alsónémedi Sportcsarnokban rendezték meg a sporteseményt, melyre 35 klubból 120 nevezés érkezett.

Foto album

A verseny három küzdőterén is a „B” kategóriás mérkőzések folytak, és a véletlen balszerencse úgy hozta, hogy mindhárom küzdőtéren egyszerre került sor három versenyzőnk küzdelmeire. Zsila Róbert (80-kg) Zsila Tamás (70-kg) Egri Erzsébet (65-kg) egyszerre kezdte meg küzdelmeit, így az edzői segítség és a szurkolói biztatás is szétforgácsolódott, és a mérkőzések megörökítése is igen sokrétűre sikeredett, de versenyzőink közül a Zsila testvérek így is hozták a menetet. Egri Erzsi is megtett mindent a győzelemért, viszont ellenfele is állta a „sarat” így a küzdelmet hosszabbítás és bírói döntetlenek után a mérleg döntötte el, ami most sajnos nem nekünk kedvezett. A szerencse a későbbiekben sem szegődött mellénk – a két Zsila ismét egyszerre lépett tatamira – sőt mondhatnánk, hogy el is pártolt mellőlünk, mert Robit az ellenfele egy szabálytalan (igaz nem szándékos) fejre irányuló ütéssel úgy eltalálta, hogy az orvosok nem engedték folytatni a küzdelmet. A vége az egészségügyre jellemző Budapesti körút lett baleseti sebészettől a szájsebészetig, de a verseny végére kívül-belül összevarrt szájjal visszaérkezett versenyzőnk.
Tamás már nem bízta a versenyt a szerencsére, chudan mae gerivel szerzett találattal hozta a mérkőzést. A döntőre Tamáson kívül már nem maradt más „B” kategóriás versenyzőnk, akivel egyszerre kezdhetett volna, így végre sikerült egyfelé koncentrálnunk figyelmünket.  Tamás itt sem bízta a szerencsére, vagy a bírókra a dolgot, egy testre irányuló térdrúgással győzedelmeskedett Victory-s ellenfele fölött, megszerezve a 70kg-os súlycsoport aranyérmét.
Így vártunk a folytatásra, a senior „C” kategória küzdelmeire, ahol Török Andor élete első országos karate versenyén indulhatott. Az indulói létszám úgy hozta, hogy itt körmérkőzésekre került sor. Igaz, Andor érmet most nem, de annál több tapasztalatot szerezhetett a küzdelmek során, így nem volt hiába a fárasztó utazás.

EREDMÉNYEINK

Aranyérmes
Zsila Tamás (felnőtt férfi B.kat 70-kg)

Bronzérmes
Zsila Róbert (felnőtt férfi B.kat 80-kg)