Nyílt, irányzattól és övfokozattól független önvédelmi szemináriumot rendezett Békéscsabán, a Békés Megyei Karate és Harcművész Szövetség, Békéscsabai Közelharc Stúdió, MATASZ (Magyar Tartalékosok Szövetsége) Békéscsabai Szervezete.

Békéscsaba 2007.05.05-05.06.

Foto album

A szeminárium meghívott vezetője: Kyoshi Robert Manole VIII. Dan – os Ju-Jitsu mester volt, az EJJU (European Ju-jitsu Union) alelnöke. A két napos szeminárium speciális bemelegítésből, puszta kezes önvédelmi, és szituációs gyakorlatokból, bot és késhasználatból, és ezek elleni védekezésekből állt.

A Szemináriumon olyan neves személyiségek is részt vettek, mint Gregor László V. Dan (a Békés Megyei Karate és Harcművész Szövetség elnöke) Jorcsák József V. Dan (a Baranya Megyei Kick-Boksz Szövetség elnöke) Hebők Zoltán a szegedi Fekete Harcos Önvédelmi Sportegyesület vezetője. Megjelentek továbbá megyénk harcművészeti irányzatainak képviselői, (Kick-Boksz, Aikido, Kyokushin, Ju-Jitsu, Goshin Jitsu-Ryu Kempo, stb…) oktatói, és tanítványaik.

Klubunkból 14-fő vett részt, tanulta és gyakorolta az önvédelem alapjait. A szeminárium résztvevői a tábor végeztével emléklapot kaptak.

KYOSHI ROBERT MANOLE

Robert Manole VIII.DAN mester kimagasló egyénisége a ju-jitsu-nak. Romániában több mint 30 klub felügyelő instruktora, a katonai terrorelhárító közelharc technikák avatott szakértője. Számos országban oktatott, ismerik többek között az USA-ban, Izraelben, Németországban, Angliában. Az Európai Ju-Jitsu Unió (EJJU) alelnöke. Magyarországon évek óta oktat, a Békés megyei harcművészekkel öt éve van szorosabb munkakapcsolata. Technikáit a szellemesség és praktikusság, oktatását a logika és a szinte végtelen türelem jellemzi.