2007. október 13-án (szombaton) került megrendezésre szeghalmon a Városi Sportcsarnokban a Magyar Kyokushin Karate Szervezet Országos gyermek – serdülő Kyokushin Karate Versenye.

A megnyitón Macsári József, Szeghalom város polgármestere köszöntötte a résztvevőket.

Foto album

Elhangzott beszédében elismerően szólt a karatéról, és mint mondta, örül neki, hogy e rendkívüli fegyelmet, önuralmat igénylő és kiváló nevelői hatást kifejtő sportág meghonosodott Szeghalom városában, ahol mostanra már a sokéves munka eredményei is láthatóak. Említést tett a Japánban ugyanekkor zajló Shinkyokushin Karate Világbajnokságról, és sok sikert kívánt a Magyar Kyokushin Karate Szervezet válogatottjának, akik hazánkat képviselik a távoli szigetországban. Továbbá méltatta klubunk vezetőjének, Kovács Lajosnak szervezőmunkáját, melynek köszönhetően negyedízben, immár hagyományként adhatott otthont, Szeghalom város sportcsarnoka e rangos, országos szintű rendezvénynek. Mindezt fémjelzi, hogy a megmérettetésen az ország 26 klubjából, (Debrecentől – Sopronig) 220 gyermekkorú versenyző mérte össze erejét. A küzdelmek 11-órától három páston folytak a gyönyörű kupákért, érmekért, valamint a támogatók által felajánlott jutalomdíjakért.

Klubunk versenyzői mind kitettek magukért, ezt a szerzett érmek is bizonyítják. Aki a versenyen indult mindenki keményen küzdött és harcolt, akinek pedig most nem sikerült a dobogóra állnia legközelebb ismét megpróbálja.

HELYEZÉST ELÉRŐ VERSENYZŐINK

EZÜSTÉRMESEK

Nyilas Viktor (gyermek I fiú 39 kg)
Agárdi Terézia Amanda (gyermek I lány +32 kg)
Szőke Gábor (gyermek II fiú 52 kg)
Papp Zsanett (gyermek II lány +42 kg)

BRONZÉRMES

Győri Mátyás (gyermek I fiú 39 kg)

A gyermek II fiú kategória legharcosabb versenyzője címet és a vele járó különdíjat Szőke Gábor kapta.

A lelkes szervezésnek köszönhetően sokan eljöttek a nézőtérre, buzdítva ezzel a versenyzőket és jó hangulatot biztosítottak a küzdésekhez.