2006. október 21-én (szombaton) került megrendezésre szeghalmon a Magyar Kyokushin Karate Szervezet Országos gyermek, serdülő és felnőtt „C” kategóriás Kyokushin Karate Versenye.

Foto album

A megnyitón Macsári József, Szeghalom város polgármestere köszöntötte a résztvevőket, köztük a versenyt nemzetközivé tévő Markovics János mestert, a Szlovák Kyokushin Karate Szervezet vezetőjét, aki elhozta hozzánk küzdeni csapatát. Elhangzott beszédében méltatta, Egyesületünk és elnökének Kovács Lajosnak szervezőmunkáját, melynek köszönhetően harmadízben, immár hagyományként adhatott otthont, Szeghalom város sportcsarnoka e rangos, országos szintű rendezvénynek. Mindezt fémjelzi, hogy a megmérettetésen az ország 29 klubjából, (Debrecentől – Sopronig) 200 gyermek-serdülő és 50 felnőtt versenyzője mérte össze erejét. A gyermekek és serdülők 12-órától, a felnőttek 16-órától küzdöttek három páston a gyönyörű kupákért, érmekért, valamint a támogatók által felajánlott díjakért.

Résztvevő klubok: Albatrosz SE, ARSC, Balmazújváros, Banzai KKK, Berettyóújfalu, Budai Harcművész, Cegléd, Csorna, Budoka, Gyöngyös, Győr Arrabona, Hajdúszoboszló, Jászberény, Kagami SE, Kalocsa, Kapuvár LSE, Kapuvár SE, Kemecse, Martfű, Mór, Nagykőrös, Nyírbátor, Pápa, Sopron Kamikaze, Stabilitás, Szeged Ichiro SE, Senshi (Szeghalom, Körösladány) Szlovákia, Tekeres SK.

Klubunk gyermek és serdülő versenyzői mind kitettek magukért, ezt a szerzett érmek is bizonyítják. Aki a versenyen elindult mindenki keményen küzdött és harcolt, akinek pedig most nem sikerült a dobogóra állnia legközelebb ismét megpróbálja.
Egyesületünk felnőtt versenyzői közül kiemelkedő teljesítményt nyújtott Nagy Zsuzsanna, aki kategóriájában (női + 65-kg) az első helyen végzett, példa értékű fejrúgásaival. Pék Józsi (férfi + 90-kg) is sorra szedte áldozatait, de sajnos sérülése miatt a döntőbe nem tudott indulni, kár érte jó formában volt, így kénytelen volt beérni ezüstéremmel.
A verseny leglátványosabb küzdelmeit klubunk versenyzője, Zsila Róbert vívta. Kemény harcmodorával és technikás küzdőstílusával, legtöbb küzdelmét idő előtt befejezve, ipponnal tarolta ellenfeleit, ezáltal kivívta a közönség, valamint a szakmai vezetés elismerését. A döntőben az első menet után egyértelmű bírói döntéssel érdemelte ki az aranyérmet súlycsoportjában, (férfi 70-kg) és vele elnyerte a 2006 évi Novatech kupa legeredményesebb szeghalmi versenyzőjének járó különdíjat, egy óriás kupát.

KLUBUNK HELYEZÉST ELÉRŐ GYERMEK VERSENYZŐI

EZÜSTÉRMESEK

Nyilas Viktor (fiú 32-kg)
Tóth Dániel
(fiú 39-kg)

BRONZÉRMESEK

Kántor László (fiú 39-kg)
Kovács Tímea
(lány 32-kg)
Papp Zsanett
(lány 42-kg)

KLUBUNK HELYEZÉST ELÉRŐ FELNŐTT VERSENYZŐI

ARANYÉRMESEK

Nagy Zsuzsanna (női + 65-kg)
Zsila Róbert
(férfi 70-kg)

EZÜSTÉRMES

Pék József (férfi +90-kg)

A lelkes szervezésnek köszönhetően sokan eljöttek a nézőtérre, buzdítva ezzel a versenyzőket és jó hangulatot biztosítottak kicsiknek és nagyoknak a küzdésekhez. Köszönetünket fejezzük ki a segítőknek és támogatóknak, nélkülük ez a program nem valósulhatott volna meg.

FŐ TÁMOGATÓINK

Szeghalom Város Önkormányzata
Novatech Számítástechnika és Internet

TOVÁBBI TÁMOGATÓINK

Metatox Kft, Szeghalom
Meta vasipari Kft, Körösladány
Dózsa patika
Ladányi Cukrászda
SKF
Furák csavar Kft
Eitler Óra Ékszer
Arany ABC
Adidas bolt Szeghalom, Nagy Miklós u.
Békés Megyei Karate és Harcművész Szövetség
Bernáth Péter Vállalkozó
Coop, Szeghalom
Domonkos Csaba Műszaki Kereskedés
Fitodry Kft.
Gidai János vállalkozó
Horgász Vadász Bolt, Szeghalom Kossuth u
Internetkuckó Körösladány
Körösladány Önkormányzata
Kereskedelmi és Hitel Bank, Szeghalom
Kovács Gyuláné Bt.
Kovácsovics Imre dekoratőr
Made In Papp cipő és ruházati bolt,Szeghalom
Magyar Vöröskereszt, Szeghalom
Papp Ida virágkereskedő
Pardi Attila vállalkozó
Parti Dance Club Disco, Füzesgyarmat
Puszta Csárda
Sárrét-Print Nyomdai Szolgáltatás
Sárrét TV
Szeghalmi Kenyér Kft.
Szeghalmi Kulturális Egyesület Sárréti Twirling Team
Tutti Grill büfé Fáy u
Városi Művelődési, Sport- és Szabadidő Központ
Veronika Optika