A Magyar Kyokushin Karate Szervezet 2006. évi XXIX. Nyári Edzőtáborát a Pécsi Tudományegyetemen rendezte meg, 2006. július 09-15-ig ismét nagy létszámmal (közel 300 fő.)

Foto album

Egyesületünket Kovács Lajos klubvezető, Bojtor Edit, Bagdi János, és Zsila Róbert képviselték. Az utolsó két napra pedig Pap Beáta és Elek Imre is ellátogatott a táborba. Bagdi János sikeresen vizsgázott a 2. kyu övfokozatra.

A következőkben Bojtor Edit élménybeszámolóját olvashatják:

„Naponta 3 edzés volt. Reggel 6-7- ig ez általában hosszú távú állóképességet, erő- állóképességet fejlesztő gyakorlatokat, futást, küzdelmet jelentett. Délelőtt 10-12- ig a kihonra és az új katák tanulására helyezték a hangsúlyt a senseiek, itt övfokozat szerint csoportokra voltunk felbontva. Délután 16-18 -ig pedig a pajzs használata, kéztechnika küzdelemben és a kontra jellegű küzdőtechnikák gyakorlását sajátíthattuk el. Általában 3 csoportra voltunk osztva: senior, generál és a versenyzők, az átjárhatóság szabad volt.
Illetve külön programok voltak az instruktoroknak, mint pl. autogén tréning előadás, Kyusho elmélet és edzés, Ju-jitsu edzés.
A csütörtöki napon a futók is kipróbálhatták magukat reggel 8 km-es futás délután pedig 13 km-s hegyi futás várt rájuk.
Nekem legjobban a reggeli edzések tetszettek. Úgy érzem a szerdai reggeli edzés volt a legkeményebb, az erő-állóképességünket tették próbára egy meredek hegyi emelkedőn. Különféle „finom” feladatokkal, mint pl.: társ cipelése a háton, illetve ölben, békázás, törpejárás, talicska, sprint, pókjárás….tesztelték, (mondhatom sikeresen) álló- és tűrőképességünket. Illetve 2szer is volt olyan a reggeli edzések között, amikor egy órán át végig küzdelem volt. Szerintem ezek a reggeli edzések voltak a legkeményebbek, de úgy érzem ezekből tanultam a legtöbbet, hogy mennyi is az ember ereje és mennyit is bírunk.
Ezen kívül Fris Ferenc Sensei lendületes, rendkívül jó hangulatú, változatos edzése tetszett, ahol partner gyakorlat irányított küzdelem és szabad küzdelem volt.
A tábort a dan vizsga- küzdelem zárta.
Az edzések mellett lehetőségünk volt egy kis kikapcsolódásra is, pl. hétfő este moziba, szerdán a Havihegyre, a kápolnához, csütörtök este, pedig a közeli Harkányba, a fürdőbe látogattunk el. Pénteken közösen pizzáztunk és városnézéssel töltöttük időnket.
Szerintem egy nagyon jó hangulatú, színvonalas edzésekkel teli tábor volt! Sajnáltam, hogy olyan hamar véget ért.
De megyünk jövőre is!”

Bojtor Edit 3. kyu