Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör 2007. december 8-án Mikulás Kupa elnevezéssel gyermek, serdülő Kyokushin Karate versenyt rendezett, amire klubunkat is meghívták.

Egyesületünk versenyzői sikeresen képviselték klubunkat.

Foto album

Első alkalommal vettünk részt, az orosházi klub által rendezett versenyen. Klubunkból 4 szeghalmi és 1 körösladányi versenyző nevezett. Nagyon érdekes, fegyelmezett verseny volt. Zsiga Zsolt sensei egyik tanítványa segítségével elmagyarázta, bemutatta a versenyszabályokat, hiszen ezen a házi versenyen lehetett gedan szintre rúgni, illetve nem volt kötelező a testpajzs használata. Most sajnos kevés karatéka vett részt, ezért nem mindenkinek volt korosztályában, súlycsoportjában ellenfele, ennek ellenére, mindenki megmutathatta a karate tudását.
A lány indulók összesen hárman voltak, mindannyian különböző kor, illetve súlycsoportúak. A legsportszerűbb, egyik legeredményesebb versenyzőnk: Kovács Tímea, megmutatta, hogyan kell küzdeni a nála fiatalabbal, vigyázva arra, és az aranyéremért hogy küzd meg a korban és súlyban nagyobb versenyzővel.
A fiúknál gyermek I. korcsoportban Győri Mátyás látványos kumitében kiütéssel győzött. Gyermek II. korcsoportban a 44 és 48 kg-os versenyzőink bátran kiálltak a 80 kg-os versenyzővel, itt Szőke Gábor arany, Somogyi Viktor bronzérmet szerzett. A serdülőknél a döntőben nagy küzdelmet vártunk, de Nagy Róbertnek 2 másodperc elég volt az aranyérem megszerzéséhez.
Minden versenyzőnk nagyon jól érezte magát, bár volt, aki a verseny végére megbetegedett. Bízunk benne, hogy a következő Mikulás-kupán is megmutathatjuk tudásunkat, fejlődésünket.

EREDMÉNYEINK:

ARANYÉRMESEK

Kovács Tímea

Győri Mátyás

Szőke Gábor

Nagy Róbert

BRONZÉRMES

Somogyi Viktor