A gerinc és a medencefenék ill. a gerinc és a medence maximálisan egy egységet alkot. Ha az egyik nem működik megfelelően, akkor hamarosan a másik működése is várhatóan zavart szenved.
Egyre több embernek van:
– hiperaktív hólyag szindrómája,
– prosztata problémái,
– pudendus ideg érintettsége,
– szexuális, vizeletkiválasztási és intim területen jelentkező problémái.
Ezeknek a problémáknak egy része gerinc eredetű, és előfordul, hogy ezek a gondok pl. egy rendszeres tartásjavító tréninggel maguktól is enyhülni kezdenek.
A Bene Gerincakadémia oktatói továbbképzésén eddig ezen kevésbé ismert, nemrég felfedezett összefüggéseket boncolgattuk a lumbális gerinc és a medence felépítése, illetve a két terület rendellenességei és működési zavarai között. Bene Máté a komoly anatómiai ismeretek átadása után a rá sajátosan jellemző, egyedi vizuális módon mutatta be a tartás miofasciális láncokon át érvényesülő hatását a medencefenékre.
A képzés konkrét témái voltak:
– a gát és a kismedence anatómiája
– a lumbális, a szakrális gerinc és a medence felépítése és az összefüggések a két terület rendellenességei és működési zavarai között
– a medence körüli diszbalanszok, és a lordózis elsimulásának hatása a prosztata és hólyag terhelésére
– a gerinc eredetű potenciaproblémák kialakulása, a stressz, a gerincgörbületek és a gáttájék működésének az összefüggései
– a szegmentális instabilitás és a medencefenék működésének az összefüggései

Sokat tanultunk, hogy gerinces óránkkal – és egy kis célzott odafigyeléssel – hogyan javítsunk a helyzeten.

Foto album