Augusztus 18-án és 19-én a Vésztő-Mágori Történelmi Emlékhelyen rendezték meg a Mágori Fesztivált.

Idén nemcsak a  Sárréti Birkapörkölt-főző versenyre és a Sárréti Hagyományos Ételek Főzőversenyére került sor a rendezvény keretében, a programokat az I. Sárréti Hagyományőrző Lovasbemutató, valamint a IX. Mágori Lovasnap keretében megrendezett „C” kategóriás Egyes- és Kettes Fogathajtó Verseny is gazdagította. A Sárrét zamatos pörköltjeit eleveníti fel, már több mint egy évtizede az a nagyszabású birkapörkölt-főző verseny, amely mára már országos rendezvénnyé nőtte ki magát. A versenyt a szervezők 2001-ben hagyományteremtő céllal indították el. Tavaly a szervezők tovább szélesítették a gasztronómiai palettát, első alkalommal meghirdették a hagyományos sárréti ételek, valamint a halételek főzőversenyét is. A mostani esemény iránt is nagy volt az érdeklődés, és minden program kiváló hangulatban zajlott.

A versenyek keretében idén is nagyon sok csapat főzött. Az ételeket rangos és elismert személyiségek bírálták. A négytagú zsűri dr. Pap István, a Békés Megyei Művelődési Központ nyugalmazott igazgatója vezetésével működött, tagjai Ihos József színművész, dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Schéffer Zsolt, a békési Dübögő Étterem főszakácsa voltak.

Az ünnepélyes eredményhirdetést a délutáni órákban tartották.
A II. Hagyományos Sárréti Ételek Főzőversenyén a harmadik helyezett a Senshi SE (Szeghalom) által nevezett Történelmi Lőegylet csapata lett, sikert aratott a  káposztás sztrapacska birkatokánnyal.