Szemináriumot tartott Horváth Tamás Kettlebell és Primal Move Instruktor a Senshi Sportegyesület szervezésében.

Primal Move és Kettlebell Szeghalmon

Foto album

Plakát letöltése itt

Szemináriumot tartott Horváth Tamás Kettlebell és Primal Move Instruktor egyesületünk szervezésében

A visszajelzések alapján kiderült, hogy a résztvevők felszabadultan töltötték el nálunk idejüket. Többen beszámoltak arról, hogy megtapasztalták a flow élményt, s ennek tükrében a megerőltető gyakorlatokat is humorosan, nevetve teljesítették.

Tamás és a csapat közös munkájából egy kölcsönös, jókedvű szeminárium született.

Közkívánatra hamarosan Tamás újabb szemináriummal boldogítja csapatunkat!

A gyerekek még játszi könnyedséggel mozognak, tökéletesen mobilisak. A később kialakuló helytelen mozdulatok hatására mire felnövünk, nem az lesz a kérdés, milyen könnyen mozgunk: inkább az, hogy mi, hol, mennyire fáj.

A Primal Move egy integrált mozgásrendszer, amely visszanyúl olyan ősi mozgásmintákhoz, melyeken keresztül célja a minőségi mozgás létrehozása, amit gyermekként mindannyian birtokoltunk. Segítségével a már elsajátított rossz mozgásminták korrigálhatók: a testet így használva a mozgásminták a sok ismétlésen át újraíródnak.

A minőségi mozgás mellett a Primal Move rendszer másik alapelve a flow képességének kibontakoztatása. A flow egy különleges állapot, amikor az ember annyira feloldódik a tevékenységében, hogy észre sem veszi az idő múlását.

A kettlebell a hagyományos formától eltérő súlyzós edzés, mely az ízületek és a gerinc fokozott védelme mellett dinamikusan és arányosan, rövid idő alatt fejleszti az erő-állóképességet, az izmok relatív erejét és hatékonyságát. Kitűnő módszer a kardiovaszkuláris rendszer edzésére, növeli a tüdő kapacitását, szálkás izomzatot építő hatása mellett zsírégető módszerként is funkcionál.

Teljes testet átmozgató, intenzív, az egész testet átmozgató gyakorlatokból áll, melyek nagy koncentrációt igényelnek, így mentális fejlődést is eredményeznek.  A gyakorlatok kivitelezése teljes mozgástartományban történik, ezért nem következik be izmok rövidüléséből származó merev mozgás, a test ruganyos és hajlékony marad.

A RENDEZVÉNY A MOB ÉS AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA TÁMOGATÁSÁVAL VALÓSULT MEG