Folyamatos, lágy és esztétikus, ugyanakkor dinamikus mozgásforma ütővel és labdával

A MediBall sokoldalúságának köszönhetően egyensúlyt teremt a fizikai, érzelmi és mentális testben. A kínai eredetű Tai Chi gyakorlatok körkörös mozdulatain alapuló labdajáték, lágy és ugyanakkor dinamikus mozgásművészet, könnyen megtanulható, nagyszerű sport minden korosztálynak.
Nyugodt, természetes, könnyű és lassú mozdulataiban nehéz elfáradni. Az egész testet kényelmesen átmozgató örömteli mozgásforma, mely lazítja az izmokat, jótékonyan hat az érrendszerre, az anyagcserét felgyorsítja, az immunrendszert erősíti. Egyformán edzi a nyakat, vállat, derekat és lábakat.

Sokáig gyakorolhatunk anélkül, hogy levegő után kapkodnánk, a légzést a lassú és lágy mozdulatok kivitelezésekor egyensúlyba hozza, így elkerülhetjük a széndioxid felhalmozódását, és szervezetünk megfelelő mennyiségű oxigénhez jut.
Fejleszti a test és idegrendszer ellazításának képességét, növeli az állóképességet, hajlékonyságot, rugalmasságot és gyorsaságot. Fejleszti a jobb és bal agyfélteke összekapcsolását, javítja a koncentrációt, ezáltal kiválóan alkalmas részképesség zavarok megelőzésére illetve javítására Zenére történő gyakorlása segíti az ellazulást, fájdalomcsökkentő, stressz oldó, nyugtató hatású.

Pozitívan hat a mozgáskoordinációra, egyensúlyérzékre és egyensúlyozó képességre, valamint a téri tájékozódó képességre. A MediBall gyakorlásával rövid idő alatt megtapasztalható a mozgástanulás legmagasabb szintje, a kreatív finomkoordinációs szint. Akaraterőnk és szabadságérzetünk megnő, fejleszti a sokoldalú gondolkodást és a kreativitást.

A MediBAll technikája csak annyiban hasonlít pl. a teniszre vagy a tollaslabdára, hogy itt is ütőt használnak, de ebben a játékban a labdát nem vissza kell ütni, hanem egyfajta körkörös mozdulattal el kell kapni, és visszalendíteni.

Az ütő egy gumi felszínből áll, amihez tartozik egy homokkal töltött labda. A játék közben tett mozdulatok lényege, hogy a labda ne ütődjön az ütőhöz, hanem a Tai Chi erőt használva kövesse az ütő mozgását, így alkotva körkörös mozdulatokat. Amikor a labda eléri az ütőt, ez a körkörös mozgás nemcsak felgyorsítja a labdát, hanem a mozdulatsor közben az ütőhöz tapad.

A játék bármilyen körülmények közt gyakorolható: nincs időhöz, helyhez vagy időjáráshoz kötve, kültéren, kis helyen vagy bárhol gyakorolhatjuk.

MediBallozni lehet egyéni, kreatív formában, tanulhatóak formagyakorlatok, játszható párban, és csoportosan is.

A formagyakorlatok megtanulása által javul a mozdulatok összekapcsolásának képessége.

A páros játéknak köszönhetően növeli a reakcióképességet és reagálási sebességet, ügyességet.

A rengeteg pozitív egészségmegőrző és gyógyító hatása mellett nem utolsó sorban egy élvezetes játékforma, mely felszabadult, önfeledt, örömteli állapotot biztosít fiatalnak és idősnek. Kellemes családi program, mely együttlétre, kikapcsolódásra biztosít lehetőséget.

Ez a játék az egész kínai társadalomban ismert. Kínában testnevelés kutatók, tömegsportban és szabadegyetemeken tevékenykedők, egészségügyi kutatók valamint a média területén tevékenykedők fogtak össze szakemberekkel, hogy megalapítsák a játékhoz kapcsolódó oktatási és kutatási csoportot, mely csoport megállapította, hogy ez a sport segíti a tanulók testi és szellemi fejlődését, ezért javasolta, hogy az általános, közép- és felsőoktatás részévé váljon.

Az utóbbi pár évben pedig Európában és az Egyesült Államokban is elkezdték gyakorolni. Gyermekek, tinédzserek, felnőttek és idősek egyaránt kedvelik és elismerik.

MediBall egyéb gyógyító hatásai a szervezetre

A régebben idősebbeket érintő betegségek ma már a fiatalabb generációkat is érintik. A kevés mozgás, a sok étel, a felhalmozódott zsír és az anyagcsere felborulása mind veszélyeztetik a szív- és érrendszert, vesét, májat. A kevés testmozgás miatt az izmok legyengülnek és nem képesek a szívet és tüdőt keringési funkcióikban segíteni. A MediBall rendszeres gyakorlásával jótékony hatást fejt ki a magas vérnyomás, cukorbetegség, trombózis, a máj zsíros degenerációjának megelőzésében.

Mivel a MediBall majdnem teljes körmozgásból áll, egészen nagy íveket kell megtenni, hogy helyesen végezzük a mozdulatokat. A körkörös mozgás centrifugális hatást eredményez, ami által a vér áramlása felgyorsul.  A gyakorlás segítségével vérnyomásunk visszaáll normális mértékre, így megelőzhető az érelmeszesedés, a trombózis, és még számos betegség.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Az oktató csak veled foglalkozik. Alkalmazkodik a te időbeosztásodhoz, életkorodhoz. A figyelem teljes mértékben rád irányul. A haladás és a fejlődés ütemét a Te fejlődési ütemed határozza meg. Az edzés követi az igényeidet, tempódat, a tested sajátosságait, egyénileg rád szabott. Segít megőrizni az egészséged mozgás közben is, hiszen megtanulod a gyakorlatok helyes kivitelezését. Lehetőséged van az FMS szűrésre is, amely pontosan megállapítja a korrigálásra szoruló mozgásmintáidat, s az edző ehhez igazíthatja személyre szabott edzéstervedet.
Csoportos edzésekhez való csatlakozáshoz szeretnél felkészülni. Csoportos edzéseid mellett szeretnél egyénre szabott fejlődést, esetleg plusz kihívásokat keresel. Nem szeretnél csoportos edzésen részt venni. A saját tempódban szeretnél haladni. Szeretnéd javítani a testtartásod. Célirányosan dolgoznál tested kihívást jelentő területein. Szeretnéd megváltoztatni negatívan rögzült mozgásmintáidat. Mozgásszervi- vagy gerincproblémákkal küzdesz. Aktív sportoló vagy és szeretnéd a legtöbbet kihozni magadból. Élsportoló vagy és sérülésmentesen szeretnél készülni az előtted álló megmérettetésekre. Ha többféle sportág érdekel, komplex mozgásformát keresel, de nincs időd mindre külön eljárni.
Alapmozgás tréning - testtartást, mozgást javító edzés (korrekciós, mobilizáló, stabilizáló és nyújtó gyakorlatok). Kettlebell (súlygolyós edzés) - dinamika, zsírégetés, erő-állóképesség. GFM (Ground Force Method) - mozgásrendszer a természetes mozgásért. Mediball - lágy mozgásművészet a fizikai, érzelmi és mentális test egyensúlyáért. Funkcionális edzés - saját testsúlyos és különféle eszközökkel végzett dinamikus edzés. Karate - tradicionális Kyokushin Karate. Harcművészet - I chuan és Tai Chi alapokra helyezett Spirit harcművészeti rendszer. Önvédelem - önvédelmi technikák. Gerinctorna - Bene Máté Gerincakadémia elméleti anyaga alapján. A kor nem számít, légy mindig fitt.

Miért jó egy magánóra?

Tovább

Csoportos edzések időpontjai

Tovább

Mi is az az FMS?

Tovább

Köszönjük a támogatást!

  • MOZOGJ VELÜNK !