„II. Wasabi  Szentpéter Nemzetközi Kupa“ címmel rendezett Kyokushin Karate Versenyt a Szlovák Shinkyokushin Karate szervezet május 15-én vasárnap, a Szlovákiai Svätý Peter-en.

A versenyen négy  ország (Szlovákia, Lengyelország, Románia és Magyarország) 150 versenyzője mérkőzött knock – down szabályrendszerben.

Foto album

A teljes erejű küzdelmek ifjúsági, junior és felnőtt korcsoportokban zajlottak. Egyesületünk öt indulóval vett részt a versenyen, közülük három versenyzőnek sikerült dobogós helyezést elérnie. Ifi lány +60kg-os súlycsoportban Papp Zsanettet a Lengyel Berkisz Katarzyna szorította le a dobogó legfelsőbb fokáról, így Zsanett a második helyen végzett.  Kovács Péter is a döntőig küzdötte magát, ahol a felnőtt férfi „C“ kat. 70kg-os súlycsoportjában, kemény csatában, hosszabbítás után maradt alul a Román Berindei Raduval szemben, így Ő is ezüstéremet szerzett. Zsila Róbert  (felnőtt férfi „B“ kat. 80kg) első küzdelmében Román ellenfele szívósnak és többször szabálytalannak is bizonyult, de a hosszabbítás után a bírók a magyar versenyző javára döntöttek. Robi a további csatáiban már ippon találatokkal KO-zta ellenfeleit, így nem bízta a bírók döntéseire a mérkőzések kimenetelét  és az első helyre küzdötte fel magát.

ARANYÉRMES

Zsila Róbert
(felnőtt férfi „B” kategória 80kg)

EZÜSTÉRMESEK

Kovács Péter (felnőtt férfi „C” kategória 70kg)
Papp Zsanett (ifi.női +60kg)