A Békés Megyei Karate és Harcművész Szövetség vasárnap újabb tartalmas programot szervezett a megye harcművészeinek.

Foto album

Ezúttal Battonyán, a labdarúgó-edzőpályán úgynevezett demonstrációs napot, közös edzéseket tartottak 10 órától. A rendezvényen kick-box-, önvédelem-, ITF taekwon-do-, kyokushin-karate edzéseken vehettek részt a vállalkozó szelleműek. A fő cél: mélyíteni a klubok és irányzatok közötti sportbarátságot, ami példamutatóan sikerült is.

Közös edzésekkel demonstrálták a klubok és irányzatok közötti jó sportbarátságot és együttműködést a Békés Megyei Karate és Harcművész Szövetség tagjai. A Battonyán, augusztus 6-án vasárnap megrendezett programon 7 klub 74 harcművésze 13 településről gyűlt össze, hogy ismerkedjen az egymástól különböző stílusirányzatokkal. A Nap házigazdájának, a Battonyai Tömegsport Egyesületnek a színvonalas megrendezésen túl, még a napsütéses időjárást is sikerült megszerveznie. Shihan Gregor László V. Dan megnyitóját követően Haba József III.Dan közös bemelegítésével vette kezdetét a szakmai nap.

Az első edzést Gregor László V.Dan (Békéscsabai Lakótelepi SE) tartotta a Kick-boksz stílusirányzatban, majd az ebédszünet után Hebők Zoltán I.Dan (Szegedi Fekete Harcos Önvédelmi SE) önvédelmi foglalkozása következett, bemutatva a Goshinjitsu Ryu egyes elemeit.
Mráz Tamás II.Dan-os mester (Mezőhegyesi Platán ITF Teakwon-do) edzésén próbálta, több-kevesebb sikerrel „repülni tanítani” a résztvevőket, ízelítőt adva a Teakwon-do stílus ugrórúgásaiból. Az edzéssorozatot Kovács Lajos II.Dan (Szeghalmi Senshi Kyokushin Karate SE) hangulatos, bázis- és küzdőtechnikai Kyokushin karate edzése zárta.
A Demonstrációs nap végén minden résztvevő emléklapot kapott, melyet a résztvevőknek shihan Gregor László a Békés Megyei Karate és Harcművész Szövetség elnöke, a mestereknek pedig, Káliné Sári Zsuzsanna a Battonyai Tömegsport Egyesület elnöke adott át.
A végig jó hangulatú, tartalmas rendezvény elérte célját, miszerint sikerült ízelitőt adnia az egyes irányzatok edzés módszereiből és ezen túl még sportszerű hangulatával, derüs légkörével a stílusok művelői közötti sportbarátság erősítését is kitűnően szolgálta.