Füzesgyarmat város önkormányzatának az “Összefogással a helyi közösség életminőségéért” TOP-5.3.1.-16-BS1-2017-00002 projektjének részeként, egészségmegőrző mozgásos foglalkozásokat tartottunk, melyek 2020.03.05 – 09.10. között csütörtökönként, a Közösségi Központban kerültek megrendezésre.

Az első két alkalom után egy kis kényszerleállás következett a korona vírus helyzet általi korlátozások miatt, de a hetedik hónaptól folytattuk a foglalkozásokat. Résztvevőink az idősebb, leginkább a nyugdíjas korosztályból kerültek ki, ezért a korosztály mozgásmintájához alkalmazkodva, olyan mozgásprogramot állítottunk össze és gyakoroltunk rendszeresen, mely biztonságosan végezhető mindenki számára és hasznos az egészség és a helyes testtartás szempontjából. Folyamatosan beépítésre kerültek a Natural Movement Pattern Training – Természetes Mozgásminta Tréning rendszerének speciális nyújtó és erősítő gyakorlatai. Az NMPT jótékony hatása helyreállítja a felborult izomegyensúlyt, nyújtja az összezsugorodott izmokat, növeli az ízületek mozgáspályáját, bekapcsolja a helyes testtartásért felelős izom és kötőszöveti rendszert.  Csökkenti a rossz mozdulatokból adódó sérülések előfordulását. Hatékonyan javítja a már kialakult gerincbetegségek – gerincferdülés, porckorongsérves eredetű panaszok- okát.

Örömmel elmondhatjuk, hogy sikerült egy olyan csoportot létrehozni, mely nem csak beszélget az egészségről, hanem aktívan tesz is érte. A közösen megtervezett és együtt megvalósított program elérte célját, összekovácsolt egy olyan közösséget, mely tenni akar az egészségéért, életminősége javításáért.

Foto album