Ismét eltelt egy év. Sok minden történt velünk 2007-ben.

Szeghalom Klubszoba, 2007.12.29.

Az SKKSE évadzáró értékelése a 2007-es év tükrében

Foto album

A Senshi Kyokushin Karate Gyermek Ifjúsági és Szabadidő Sportegyesület fennállásának egyik legsikeresebb esztendején van túl. 2007-ben tizenegy versenyen 118 – szor indultak el Senshi versenyzők az ország különböző pontjain öregbítve ezzel térségünk hírnevét. A legnagyobb öröm, hogy összesen 75 különböző színű érmeket szereztek a karatékák. A „termés”: 24 arany-, 23 ezüst- és 28 bronzérem, és két, a legharcosabb versenyzőknek járó különdíj. A kitűnő versenyeredményeknek köszönhetően a klub a Magyar Kyokushin Karate Szervezet által, évente elkészített országos ranglistán, az ország 60 egyesülete közül egy nagyot lépett előre, és az előkelő 7. helyen végzett.
2007-ben Magyar bajnoki címet szerzett Győri Mátyás (gyermek I fiú + 39kg) és Diákolimpiai bajnoka is van a csapatnak, Papp Zsanett személyében, aki Veszprémben lett aranyérmes (gyermek II lány 42 kg). Zsanett és Kovács sempai november 27.-én Békéscsabán, a Csaba Centerben, az országos diákolimpiai bajnokok köszöntésére tartott ünnepségen a Békés Megyei Diáksport Tanács ajándékcsomagját vehette át.
Országos szintű versenyeken Bojtor Edit („C” kategória felnőtt női + 65-kg), Mezei Dániel Attila („C” kategória felnőtt férfi 100-kg) és Nagy Róbert (serdülő fiú 62 kg) lettek első helyezettek. További jelentős esemény az egyesület életében, hogy két sportolója is bekerült a MKKSZ Junior Válogatott-keretébe, ők Egri Erzsébet és Zsila Tamás.
Az egyesület tagjai 2007-ben, a következő városokban vettek részt versenyeken: Almásfüzitő, Berettyóújfalu, Budapest, Debrecen, Orosháza, Szeged, Szolnok, Tarján, Veszprém, Szeghalom.

Hazai versenyek:

Szeptember 22-én a szeghalmi Városi Sportcsarnokban, Regionális Nyílt Kyokushin Karate Versenyt rendezett egyesületünk, ahol gyermek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt korcsoportokban harcoltak a különféle stílusok és szakágak versenyzői. Régiónk 18 településének klubjaiból érkeztek versenyzők városunkba, 130 fő vett rész ezen a viadalon.
Október 13-án, Országos Gyermek – Serdülő versenyt rendeztünk. A megnyitón Macsári József, Szeghalom város polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Elhangzott beszédében elismerően szólt a karatéról, és méltatta a klub vezetőjének, Kovács Lajosnak szervezőmunkáját, melynek köszönhetően negyedízben, immár hagyományként adhatott otthont, Szeghalom városa – e rangos eseménynek. A megmérettetésen az ország 26 klubjából, (Debrecentől – Sopronig) 220 gyermekkorú versenyző mérte össze erejét. Ez a rendezvény kettős kihívást jelentett klubunk számára, ugyanis a színvonalas lebonyolítás mellett, a sikeres szereplés is legalább olyannyira fontos volt. A visszajelzések alapján az elvárásoknak sikerült megfelelnünk és a szereplés is kiválóan sikerült, ezen a versenyen 4 ezüst és 1 bronzérem volt a „zsákmány”.

A felkészülés:

A jó eredményekhez azonban kemény felkészülésen keresztül vezet az út, a heti öt edzésen túl (három edzés szeghalmon, kettő Körösladányban) külön felkészítésekre is szükség van. Nem csak a baráti klubok táboraiban, edzésein, (Debrecen, Vekeri-tó, Martfű, Battonya,) és a válogatott táborokban (Hajdúszoboszló, Balmazújváros) készültek sportolóink, hanem a Magyar Szervezet egy hetes Nemzetközi edzőtáborában, Pécsen, is részt vett klubunk 7 felnőtt tagja. A XXX. Nemzetközi tábor 300 lakója az ország legjobb mestereitől és Sensei Kou Tanigawa japán mestertől tanulhatta a karate rejtelmeit. Kovács Lajost, pedig az a nagy megtiszteltetés érte, hogy ismét felkérték instruktornak, edzés levezetésére a tábor fiatalabb korosztálya részére. Ez a tábor rendkívül eseménydúsan telt a 300 táborlakó karate bemutatót tartott Pécs főterén, majd másnap a fekete öves mesterek és instruktorok (akik a dojókban edzéseket vezetnek) elutazhattak Kaposmérőre, Kassai Lajos világhírű lovasíjász meghívására, bemutatójára. Az elméleti oktatás sem maradhatott el, a klubvezetők csoportja Dr. Klemencsics Zoltán orvosi előadásán vett részt, ami a mozgásszervi deformitásokról és a sportág specifikus mozgásszervi problémáiról szólt.

A klub fejlődéséhez a klubvezető tudását is folyamatos fejleszteni kell. Ezért Kovács sempai, több napos „tanulmányi utakon” vett részt, többek között Budapesten versenyszervezői, Szolnokon vizsgáztatói jog megszerzésére irányuló tanfolyamokon, Siófokon Borut Kincl 5. danos mester Kyusho szemináriumán, Békéscsabán, pedig Robert Manole 8. danos mester önvédelmi szemináriumán járt.

A megszerzett ismeretek továbbadására adnak remek lehetőséget, a helyi táborok.
A tavalyi tábor sikerén felbuzdulva, az ismét megrendeztük edzőtáborunkat Várhelyen, a Körös folyó melletti Ifjúsági tábor területén. A reggeli, délelőtti és délutáni edzéseken átlagban 40-50 fő vett részt, de a meghívott vendégekkel, látogatókkal, szülőkkel, és csemetékkel napközben ez a szám jócskán megemelkedett. A programokban itt sem volt hiány. A szakmai színvonalat a meghívott mesterek előadásai, edzései emelték, a kellemes tábori hangulatot a sokféle játéklehetőség, csapatverseny, foci, röplabda, íjászat, testfestés, fürdőzés, beszélgetések, filmvetítések, biztosították. De ha ez sem lett volna elég, lehetett teríteni, mosogatni, takarítani, sütni-főzni is.
A klubélet fokozására és a további fejlődés biztosítására, bevezetésre kerültek a klub- és edzőtermünkben havonta megtartott, reggeltől estig tartó úgynevezett „egész napos edzések”. Ilyenkor adódik lehetőség, a küzdő-technikák precíz kimunkálására, a speciális erőfejlesztésekre, és versenyeken készült videofelvételek kiértékelésére is. Az elért eredmények mutatója, a kiváló versenyszerepléseken túl, a szakmai fejlődés bizonyítására, hogy ebben az évben is színesedtek a karatésaink övei. 71 sportolónk teljesített sikeres övvizsgát, lépett feljebb a ranglétrán.

Végül ezen fórum adta lehetőséget is megragadva, a klub valamennyi tagja köszönetét fejezi ki fő támogatójának, Szeghalom város Önkormányzatának, továbbá köszöni azon támogatók segítségét, akik bármilyen formában segítették munkájukat, rendezvényeiket.

Évzáró ünnepségünkön ismét sor került a legeredményesebb versenyzőknek való emléklapok átadására.

A Senshi SE és ezzel a szeghalmi klub legeredményesebb fiú versenyzője 2007-ben SZŐKE GÁBOR lett.

A Senshi SE és ezzel a körösladányi klub legeredményesebb lány versenyzője 2007-ben AGÁRDI TERÉZIA AMANDA lett.

2007-ben a körösladányi klub legeredményesebb fiú versenyzőjének járó címet NYILAS VIKTOR, a szeghalmi klub legeredményesebb lány versenyzőjének járó címet pedig KOVÁCS TÍMEA kapta.