Egyesületünk szervezésében 2014. július 11-15-ig a Szeghalom – Várhelyi Ifjúsági Tábor területén életmód tábor került megrendezésre.

Életmód tábor
Időpont: 2014. július 11-15-ig
Helyszín: Szeghalom – Várhely

A Körös-sárréti Civil Szervezetek Szövetsége nyertes TAMOP-6.1.2-11/1-2012-1338 pályázata, „Útikalauz az egészséges életvezetés kialakításához – civilek szemléletformáló szolgáltatásai Szeghalmon” projektjének keretében Egyesületünk életmód tábort tartott Várhelyen, melynek célja az energiaegyensúly, a táplálkozás-mozgás megfelelő arányának és minőségének helyreállítása. A pályázat tizenöt szeghalmi lakosnak ingyenes részvételt biztosított.

Az öt nap programjába a csapatépítésen túl a tudatos életmód és az egészséges életvezetés témaköreiben számos előadás, interaktív műhelymunka és mozgással kapcsolatos foglalkozás szerepelt. A táborvezetőkön – Kiss Olga, Kovács Lajos – kívül, vendégoktatónk volt Nagyné Hajdu Erzsébet, aki a kineziológia rejtelmeibe vezetett be bennünket.

Külön örömünkre szolgált, hogy a tábor ideje alatt került sor Rácz Ernő fafaragó iparművész által készített Atilla kard felállítására, melynek során az alkotótól rendkívül értékes információkat kaptunk. Az ünnepélyes avatás után közös zenélés és éneklés örvendeztette a jelenlévőket.

A résztvevők magától értetődő természetességgel kovácsolódtak – igen gyorsan – valódi csapattá, ahol egymás elfogadásával megvalósult egyik kedvenc idézetem: „Az élet sok apró igazsága között talán nem is az igazság a fontos. Hanem a békesség, melynek során a különböző igazságok fölött megszorítjuk egymás kezét.”

Köszönjük mindenkinek a részvételen túl (mely lehetővé tette számunkra, hogy azt csináljuk, amit szeretünk) a személyes varázst, tudást, módszert, háztáji finomságokat, tortát, és az egymásra figyelést, jókedvet, valamint a rengeteg segítséget (mely a mi munkánk akadálytalan folyását segítette), melyet a táborhoz hozzátettek.

Köszönjük a szeghalmi Vasúti Kisvendéglőnek, hogy étkezésünkről minden igényt kielégítően gondoskodtak, a Várhelyi Ifjúsági Tábor üzemeltetőinek a kellemes környezetet és szállást, valamint Ambrus Szilviának, a Körös-sárréti Civil Szervezetek Szövetsége elnökének munkáját.

Foto album

Plakát letöltése itt