A Tildy Zoltán Általános és Alapfokú Művészeti Iskola pályázati programjába kapcsolódott be egyesületünk.

A két pályázat: ERASMUS+ Hozzunk létre egészséges Európát és a Nemzeti Tehetség Program  (Sportágakat népszerűsítő rendezvények) Mondd! Te mit választanál? című programok keretén belül az iskola egy héten át tartó Egészséghetet szervezett.

Az egy héten át tartó programsorozat számos lehetőséget kínált a diákoknak, tanároknak és az érdeklődő szülőknek egyaránt.

Foto album

Az iskola szervezésében az első napon egészséges reggelit kaptak a gyerekek, mely tartalmazott gyümölcsöt, müzli szeletet, és gyümölcslevet, emellett felmérést készítettek a gyerekek reggelizési szokásairól. Elsősegély nyújtási ismereteket is szerezhettek, ahol lehetőségük nyílt egészségügyi méréseken való részvételre is.

Játékos vetélkedő folyt az egészséges táplálkozásról, a táplálékok összetevőiről, táplálkozási zavarokról, melyre a beugró feladat a témával kapcsolatos projekt készítése volt.

Az osztályfőnöki órákon Kovács Lajos és Kiss Olga egy héten át tartottak előadásokat a felső évfolyam tanulóinak. Témáik az egészségtudatos táplálkozás-, mozgás-, életvitel és gondolkodás, illetve azok következményei voltak.

Az iskolai programsorozat „Ötórai tea” meghívott vendégeként Kiss Olga tartott előadást Szeghalmon, az Ifjúsági Házban, „Egészséges táplálkozás, táplálkozási zavarok gyermek és felnőttkorban” címmel. A vállalkozó kedvűek az előadás után az előadó által készített nyers zöldség- és gyümölcsturmixokat kóstolhatták meg.

A programsorozat zárásaként, a szombati sportágválasztó napon, egyesületünk oktatói (Kovács Lajos, Kiss Olga, Takács-Karancsi Dorottya) három helyszínen fogadták a diákokat (az iskola aulájában, az egyesület edzőtermében és klubtermében) ahol a gyerekek tájékoztatást kaptak a testtudatos mozgásról, gerincvédelemről és a figyelem fontosságáról.

Kipróbálhattak olyan sportágakat, amelyekre eddig kevés lehetőségük volt: a Senshi Sportegyesület közreműködésével a következő sportokat próbálhatták ki a tanulók: gerinctorna, kettlebell, mediball, karate – önvédelem, intervall edzés.

A program célja az egész ember nevelése volt a sport, a művészetek, a tudomány, a kultúra és a lélek szerves kapcsolatában.