Békéscsabán a Csaba Centerben tartotta az országos diákolimpiai bajnokokat köszöntő ünnepségét a Békés Megyei Diáksport Tanács.

Foto album

Kováts Tibor, a diáksport tanács titkára kiemelte: Békés megye a 2008-2009-es tanévben, az elért eredmények alapján, a megyék versenyében a hatodik helyen végzett.

Az ünnepségen az országos diákolimpiai bajnokok és edzőik, testnevelőik ajándékot vettek át. Békés megye 41 egyéni és 18 csapat diákolimpiai bajnoki címet szerzett az előző tanévben. Békés megye „Jó tanulója, jó sportolója” címet ebben az évben az általános iskolásoknál Kocsis Nóra atléta (Békéscsaba, 2. Sz. Általános Iskola) és Asztalos Annabella atléta, kézilabdázó (Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény) kapta. A középiskolásoknál Szakál Ágnes atléta (Békéscsaba, Andrássy Gyula Gimnázium) és Gáspár Emese atléta (Békéscsaba, Andrássy Gyula Gimnázium) részesült az elismerésben. Az ünnepségen a „Békés Megye Diáksportjáért” kitüntetést Forczek Győző és Erdős Péter, a Békéscsabai 2. Sz. Általános Iskola testnevelői vették át. (Képgaléria a Beol.hu hírpotálon)

A jutalmazottak között voltak egyesületünk sportolói is, Papp Zsanett (Serdülő női 58kg), Kántor László (Gyermek II.ffi 60kg), Nyilas Viktor (Gyermek II.ffi 48kg), Papp Dóra (Gyermek I. női +36 kg), akik a 2008/2009 évi Kyokushin Karate Diákolimpia súlycsoportos bajnokai lettek.
Mindannyian a körösladányi Tüköri Lajos Általános Alapfokú Művészeti Iskola tanulói.