A 2008/2009-es tanév Kyokushin Karate Diákolimpia Országos Döntőjét egyesületünk rendezte meg.

A négy regionális elődöntő után, 2009. április 18-án, a szeghalmi Városi Sportcsarnokban gyűltek össze a Kyokushin szervezetek versenyzői, hogy eldöntsék, ki a legjobb.

Foto album

Ide, már csak a selejtezők legkiemelkedőbbjei jöhettek, 61 klub 387 versenyzője volt a továbbjutói létszám. A verseny a Magyar Karate Szakszövetség, több Kyokushin Karate Stílusszervezet – köztük a Magyar Kyokushin Karate Szervezet- és a Magyar Diáksport Szövetség közös rendezvénye. Célja, az általános és középfokú oktatási intézményekben tanuló karatékák közös versenyeztetése, és a 2008/2009-es tanév „diákolimpiai bajnoka” cím megszerzése. A verseny főbírája Sensei Schwarcz Róbert 4. danos mester Nemzetközi minősítésű bíró volt.
A megnyitón klubvezetőnk mutatta be és köszöntötte a vendégeket.
Jelen volt Shihan Furkó Kálmán 7. danos mester a Magyar Kyokushin Szervezet alapítója, Shihan Gregor László 5. dan a Békés Megyei Karate és Harcművész Szövetség elnöke,
Farkas Zoltán, Békés Megye Képviselő-testülete alelnöke, Szabóné Csendes Ildikó Békés Megyei Önkormányzat sport referense és Macsári József, Szeghalom Város polgármestere.
A versenyt hivatalosan Macsári József polgármester nyitotta meg, beszédében elismerően szólt a Senshi SE tevékenységéről. Örömét fejezte ki, hogy az öt éven át folyamatosan megrendezett Országos Gyermek-Serdülő versenyek után Szeghalom adhatott otthont a Kyokushin Karate Diákolimpia Országos Döntőjének, hazánk legrangosabb Kyokushin utánpótlás versenyének.
A polgármester megnyitója után Shihan Furkó Kálmán szólalt fel, gratulált az múlt heti Kijevi Európa bajnokságon kiváló eredményeket elérő versenyzőknek, majd ajándékot adott át a házigazdáknak, Szeghalom polgármesterének és a verseny szervezőjének továbbá sikeres küzdelmeket kívánt a versenyzőknek.
A himnusz után dobolással vette kezdetét a Kyokushin Diákolimpia. A viadalon öt korcsoportban (gyermek I. gyermek II. serdülő, ifjúsági és junior) és harmincnégy súlycsoportban egész nap folytak a küzdelmek a gyönyörű kupákért, érmekért valamint a támogatók által felajánlott különdíjakért. Az eseményen jelen volt a Sárrét Tv és a Sport1 televízió Full-contakt magazinjának stábja is, akik a rendezvényről felvételt készítettek, amit későbbiekben közvetítenek a TV csatornákon.

Egyesületünk nem csak szervezésből vizsgázott kitűnőre, versenyzőink is kitettek magukért, ezt a szerzett érmek is bizonyítják. Sportolóink az elvárásokat is magasan túlszárnyalva, négy arany, két ezüst és egy bronzérmet harcoltak ki a versenyen. 

Papp Dóra (Gyermek I. női 30), Nyilas Viktor (Gy.II.ffi 48kg), Kántor László (Gy.II.ffi 60 kg), és Papp Zsanett (Serd.női 58kg) a 2008/2009 -es tanév Diákolimpiai bajnokai lettek. Somogyi Patrícia (Gy.I.női+36kg) és Agárdi Terézia Amanda (Gy.II.női 45kg) éppen csak lemaradtak a dobogó csúcsáról és a második helyen végeztek. Junior női 65kg-ban Egri Erzsébet a harmadik helyet szerezte meg. A Békés Megyei Önkormányzat által a verseny legharcosabb hazai versenyzőjének felajánlott kupát, Zsila Tamás kapta.

A rendezvény színvonalasan és gördülékenyen zajlott le, köszönhetően klubunk szervezői munkájának, tagjainknak, szülőknek, barátoknak, hozzátartozóknak.

ARANYÉRMESEK

Papp Zsanett (Serdülő női 58kg)
Tüköri Lajos Általános Alapfokú Művészeti Iskola, Körösladány
Kántor László (Gyermek II.ffi 60kg)
Tüköri Lajos Általános Alapfokú Művészeti Iskola, Körösladány
Nyilas Viktor (Gyermek II.ffi 48kg)
Tüköri Lajos Általános Alapfokú Művészeti Iskola, Körösladány
Papp Dóra (Gyermek I. női +36 kg)
Tüköri Lajos Általános Alapfokú Művészeti Iskola, Körösladány

EZÜSTÉRMESEK

Somogyi Patrícia (Gyermek I. női +36 kg)
Tildy Zoltán Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat, Szeghalom
Agárdi Terézia Amanda (Gyermek II.női 45kg)
Tüköri Lajos Általános Alapfokú Művészeti Iskola, Körösladány

BRONZÉRMES

Egri Erzsébet (junior női 65 kg)
Bessenyei György Szakközépiskola, Berettyóújfalu

Egyesületünk köszönetét fejezi ki mindazon támogatóknak és segítőknek, akik közreműködtek a rendezvény sikeres lebonyolításában.

FŐ TÁMOGATÓINK
Szeghalom Város Önkormányzata
Magyar Kyokushin Karate Szervezet

VERSENYÜNKET ÉS EGYESÜLETÜNKET EGYÉB FELAJÁNLÁSOKKAL, AJÁNDÉKTÁRGYAKKAL TÁMOGATTÁK
Körösladány önkormányzata
Thermal Hotel Gara Gyógy- és Wellness Szálloda
Meta vasipari Kft
GSM 900 (Szeghalom, Nádas udvar)
Békés Megye Képviselő Testülete, Önkormányzati Hivatala
Békés Megyei Karate és Harcművész Szövetség
Eitler Óra Ékszer
SKF
Furák csavar Kft
Körös-Net számítástechnikai szaküzlet, webáruház Körösladány
Bernáth Péter Vállalkozó
Reál Földi Csemege, Füzesgyarmat
Kereskedelmi és Hitel Bank Szeghalom
Bényei Gabriella
Campfish horgászszaküzlet, Körösladány
Papp Ida virágkereskedő

Az ELLÁTÁST BIZTOSÍTOTTÁK
Puszta Csárda Bt
Ladányi Cukrászda
Tutti Grill büfé Fáy u

SEGÍTŐINK VOLTAK TOVÁBBÁ
Sárrét TV
Városi Művelődési, Sport- és Szabadidő Központ
Kovácsovics Imre dekoratőr
Polgárőrség Szeghalom és Körösladány
és Egyesületünk, a SENSHI SE tagjai, szülők, barátok, hozzátartozók