Békéscsabán, a Lencsési Közösségi Házban tartotta éves rendes közgyűlését a Békés Megyei Harcművész Szövetség.

21 klub képviselője jelent meg, akik előzetesen megkapták a beszámolót. Gregor László V.DAN, a megyei szövetség elnöke egészítette ki szóban az anyagot.

Foto album

A szövetségnek törekednie kell a megyei versenyeken a nagyobb indulói létszámra. A határmenti sportkapcsolatok fejlesztése várható a 2009-es évben. A beszámolót a gazdasági résszel, és a 2009-es feladat meghatározással a közgyűlés elfogadta.
Döntöttek továbbá a hagyományos elismerések sorsáról is. A 2008 évben a legkiemelkedőbb eredményt elérő sportolóknak felajánlott „Kiváló Harcművész” díjat Szabó László , a Békéscsabai Lakótelepi SE Európa-bajnok válogatott kick-boxosa kapja. Az edzőknek felajánlott „Érdemes Mester” díjat Dobóvári Erik mester, a Békéscsabai Lakótelepi SE Aikido Szakosztályának vezetője érdemelte ki.

A szövetség kialakította éves versenynaptárát. 2009 évben négy nagy jelentőségű hivatalos országos bajnokságot rendez Békés megye, ami mutatja a szövetségnek és klubjainak erejét és tekintélyét. Április 18-án Szeghalmon rendezik meg a 2008/2009-es tanév Kyokushin Karate Diákolimpiájának Döntőjét. Május 9-én Mezőkovácsháza ad otthont a Gyermek és Serdülő ITF Taekwon-do Országos Bajnokságnak. Szeptember 12-én Füzesgyarmaton kerül sorra a felnőtt Kick-box Light-contact Országos Bajnokság Döntője. Október 31-én pedig Békéscsabán rendezik meg a WTF Taekwon-do Országos Bajnokságát – minden korosztálynak. A Békés Megyei Karate és Harcművész Szövetség 2009-ben ünnepli alapításának 25. évfordulóját. Ezt a megyei szövetség december 6-án Békéscsabán BUDO Gálával, harcművész bemutató show keretében ünnepli meg.