Lezárult a Béres Egészség Hungarikum Program pályázati időszaka.

2008. november 27-én, Budapesten, az Aranytíz Művelődési központban ünnepélyes eredményhirdetésre és sajtótájékoztatóra került sor. Dr. Béres József a Béres Egészség Hungarikum Alapítvány alapítója személyesen adta át a nyertes 9 településnek az adományozási okiratot.

Foto album

Szeghalom képviseletében Kovács Lajos és Pálfi Ildikó volt jelen.
Szeghalom egészségtervének nyertes pályázatát a Senshi Kyokushin Karate SE készítette el és adta be, összefogva az önkormányzattal, annak intézményeivel és több helyi Civil szervezettel. A sajtótájékoztatón többek között kiemelték a szeghalmi egészségtervet is, mely érdemben tükrözi a közösség összefogó erejét. Dr. Béres József a Béres Egészség Hungarikum Program keretében egymillió forintot adományozott az egyesületnek, a települési egészségterv egyes elemeinek megvalósítására.

A nemzeti egészségmegőrző és betegségmegelőző Béres Egészség Hungarikum Programot Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke hívta életre mely a kezdetektől fogva azért küzd, hogy az egészség nemzeti értékké váljon Magyarországon. A cél eléréséhez vezető út egyik fontos állomása az alapítvány első pályázati kiírása, melyben egészségterv kidolgozására ösztönözte a településeket.
Az egészségterv közösségi alapon kidolgozott stratégiai terv és cselekvési program, mellyel a települések lakóinak egészségét, életminőségét lehet fenntartható módon javítani. Azért esett a választás az 5-10 000 fős településekre, mert méretükből adódóan képesek a közösségi összefogásra, ám igen csekély az elérhető forráslehetőség számukra. A cél érdekében folytatott képzésen 47 település vett részt, összesen 26 pályázati anyag született, a tervezett programok 191 592 lakost érintenek. A kilenc nyertes település cselekvési programja összesen, közel hétmillió-forint támogatásban részesül a Béres Egészség Hungarikum Programtól. A program segítségével született tervek legnagyobb érdeme, hogy a településen élők összefogtak, időt és energiát fordítottak arra, hogyan javíthatnának az életük minőségén, az egészségükön – mondta Béres József. A nyertesek között van Dévaványa, Encs, Erdőkertes, Kerekegyháza, Nagyszénás, Szeghalom, Túrkeve, Újkígyós és Vámospércs.