Kovácsné Bánki Ilona  
                                                     

    Végzettségek, tanulmányok:

 

    NMPT Instruktor
    Általános ápoló- általános asszisztens
    Szakápoló
    Hivatásos szakápoló
    S.I-terápia képzés
    Bene Máté gerincakadémia, a gerinc fitnessterápiája workshop

 

Kovácsné Bánki Ilona vagyok. Az egészségügy több területén dolgoztam, pl.: pszichiátria, gyermek és felnőtt körzeti rendelő, és hivatásos állományban is teljesítettem szakápolói     szolgálatot. Munkám során megtapasztaltam, hogy a mozgásrendszeri problémák esetén a tüneti kezelésen túl sajnos sokszor sem elég idő, sem kapacitás nincs arra, hogy a kiváltó okokat keressük és szüntessük meg. Emiatt a tünetek gyakran kiújulnak, vagy más testtájékon jelentkeznek.

Ápolónőségem mellett pedig nem utolsó sorban anya, és nő is vagyok. Egyrészt látom a gyermekeket, ahogy 6-7 évesen beülnek az iskolapadba, és sokat görnyednek helytelen testtartásban. Otthon pedig ezt folytatva a számítógépet és a telefont nyomkodva görnyednek tovább.
Instruktor társaim között szerencsére vannak már tanárok, akik az NMPT elveit beépítve tartanak órát, de sajnos nem vagyunk még elegen. Gondoljuk végig, milyen problémákkal küszködő felnőttek lesznek így gyermekeinkből!

Másrészt egy nő élete során a testtartására is ható hatalmas változások mennek végbe, amiben segítséget, támogatást ebből a szempontból nem kaptunk eddig. Először is tini korban elkezdenek nőni a mellek, megváltozik a statikánk, a szégyenlősségről nem is beszélve, hiszen rejtegetjük, előre fordul a váll. Aztán jön a várandósság, még nagyobb mellekkel és a pocakkal, ami szintén a statikánkon állít. Szülés után hirtelen eltűnik a kismamapocak, a baba súlya áthelyeződik a karokra. Csemeténket tartjuk, ringatjuk, sokszor féloldalasan - megint más a testtartás. Itt térnék ki a császármetszésre, amikor is a hasfal rétegeit átvágva emelik ki magzatunkat. A seb zárásánál nincs lehetőség a rétegek nagyon aprólékos, pontos összeillesztésére, és még számolnunk kell a hegesedésekkel is. Mind-mind tartás befolyásoló tényező. A rossz tarás pedig bevésődik, megszokottá válik és a sok változás közepette már azt sem tudjuk hol romlott el és hogyan hozzuk helyre.

Viszont nem csak a nőket érintik a tartásproblémákra épülő mozgásszervi panaszok. Bár a férfiak életében nincsenek ilyen drasztikus statikai változások, ettől függetlenül őket is érik a testtartást romboló hatások életük folyamán. Sajnos tapasztalataim szerint a férfiak nehezebben kérnek és fogadnak el segítséget ezen a téren, sokszor addig a pontig halogatnak, amíg a panaszok elviselhetetlenné válnak, csak ne essenek ki a munkából.

A Bene Máté porckorongsérv specialista gyógytornász – fizioterapeuta által kidolgozott NMPT módszere, mozgásrendszere minden életkorban, életszakaszban, nőknek és férfiaknak egyaránt lehetőséget nyújt megelőzésre és a mozgásszervi panaszok okául szolgáló tartásrendszer korrekciójára.

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button