Kovács Lajos

    Végzettségek, tanulmányok:

    Kyokushin Karate 3. dan, Kyokushin sportoktató
    NMPT Instruktor
    FMS szakértő
    GFM Level 1 Instruktor
    Mediball oktató
   
   

 

Egyéb képzések, továbbképzések:

Bene Gerincakadémia Lumbális gerinc workshop edzőknek
Bene Gerincakadémia: Medencefenék és gerinc képzés
S.I-terápia képzés
Tradicionális Thai Masszázs
„Atlantisz” Kiropraktikás izometrikus kimozgatás (lágy csontkovácsolás)
Trigger-pont masszázs
Izom és izületragasztás (Kinesio tape ragasztás)

    Kovács Lajos vagyok. Közel 30 éve indított el a Kyokushin Karate azon az úton, mely mára jelenlegi életem meghatározó vezérfonalaként átszövi mindennapjaimat. Kezdetben akkori edzőm mellé társultam, karate edzéseket tartottunk több településen is. Később saját csoportot vezettem, egyesületet alapítottunk és 1999-óta Kyokushin Karate oktatóként tevékenykedem. Az eltelt évek alatt saját versenyeredményeimből, tanítványaim oktatásából, eredményes övvizsga- és versenyfelkészítéséből (EB és Magyar Bajnoki helyezettek) szereztem tapasztalatokat.

   Mára már életmódommá vált az egészség érdekében történő rendszeres és különböző mozgás- és edzésformákkal való foglalkozás. Tudom, hogy gondolataink hatással vannak testünk állapotára és hiszem, hogy testünk fizikai állapota minden téren meghatározza életünk minőségét.

   Ahogyan elkezdtem rendszerben gondolkodni, úgy vált egyre fontosabbá, hogy különféle módszereket beépítve gyarapítsam tudásomat. Megismerkedtem a Kettlebellel, mely elengedhetetlenül fontos dinamikát, erőt és állóképességet biztosítja gyakorlói számára. Úgy éreztem, hogy mindezek mellett, az egyensúly megteremtésének érdekében fontosak a lágy mozgások, a mentális, fizikai és a lelki ellazulás, nyújtás, így az oktatási anyagomba bekerült a Mediball. Ahogy egyre inkább az egészség és a mozgás minősége került érdeklődésem középpontjába, a mozgás egyéb formáival is igyekeztem ismereteimet bővíteni. Elvégeztem a GFM (Ground Force Method) instruktori és FMS (Funkcionális Mozgásminta Szűrés) szakértői képzéseket is.

   Életutam során sok emberrel találkozom, akik valamilyen módon gerinc-vagy mozgásszervi panasszal küzdenek. Igyekszem számukra segítséget nyújtani. A Bene Máté porckorongsérv specialista gyógytornász – fizioterapeuta Gerincakadémiai edzőknek tartott képzésén számos olyan összefüggéssel ismerkedhettem meg, mely segít a gerinc egészségét megőrizni, helyreállítani. Ezt a témakört annyira fontosnak találtam, hogy azóta NMPT Instruktorként tevékenykedem.  Kiegészítő módszerekként a Tradicionális Thai Masszázzsal, az „Atlantisz” kiropraktikás izometrikus kimozgatásal (lágy csontkovácsolás), trigger-pont masszázzsal, izom és ízületragasztással (Kinesio tape ragasztás) S.I-terápiával szélesítettem tevékenységi körömet.

   Korosztálytól függetlenül a minőségi mozgásban, és a prevencióban hiszek. Abban, hogy a megfelelő mozgásrendszerek használatával életünk során hosszú időn keresztül megőrizhetjük, sőt visszaállíthatjuk jó egészségi állapotunkat, javíthatjuk a már kialakult elváltozásokat. Hiszem, hogy mindezen célok elérésében az aktív, helyes mozgás, a sport segítségünkre lehet. A hozzám fordulókat egyénre szabott magánórákon és csoportos foglalkozásokon, edzéseken egyaránt igyekszem segíteni. A személyre szabott mozgásprogramon túl a mindennapi életbe beilleszthető tanácsokat is kapnak a hozzám fordulók.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Miért jó egy magánóra?

Tovább

Csoportos edzések időpontjai

Tovább

Mi is az az FMS?

Tovább

Köszönjük a támogatást!

  • MOZOGJ VELÜNK !