Egyesületünk mindennapi életének színhelye
Sport- és Életmód Központunk


2009 augusztusában kezdődtek el a munkálatok, melyben Egyesületünk az évek során megteremthette mindennapi életének színhelyét, az épület emeleti szintjén. A következő kivételes fotósorozat azonos gépállásból, egymás mellett jeleníti meg a régi, kezdeti állapotot, munkafázisokat és az elkészült állapotot.

Fotósorozat

Az alábbiakban olvasható Sport- és Életmód Központunk története a kezdetektől

2009. március 30-án Szeghalom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete támogatta az a Senshi és az S’GYM Sportegyesületek kérelmét, mely a Tildy Z. utcai Iskola régi szállodaépületének ingyenes használatbavételére vonatkozott, sportcentrum létesítésére. Az épület rezsiköltségeit (fűtés, víz, világítás) az egyesületek viselik.

2009 augusztusában kezdődhettek el a munkálatok melyben a Senshi SE megteremthette mindennapi életének új színhelyét, az épület emeleti szintjén.

2009-ben az egyesület tagjai közül a szeptembertől decemberig tartó munkálatok során, negyven fő végzett társadalmi munkát összesen 1800 munkaórát ledolgozva. Így nagyobbrészt önerőből alakították ki 160 m2 alapterületű edzőtermüket, két öltözőt előtérrel, egy klubtermet, és egy teljesen felújított vizesblokkot (mosdó, 2 wc, 2 tusoló). A egyesület által fizetett szakipari munkálatokon kívül az átalakítást a helyi önkormányzat is segítette, támogatta.

Az épületben megtörtént a tantermek összenyitása a mennyezeti szerkezet megerősítése és a leomlott részek vakolatának javítása. Felbontásra és teljesen újra kialakításra került az edzőterem járófelülete, a rugalmas párnafákra, hajópadlókra, és OSB lapokra új 6mm-es Graboplast sportpadló került. Kialakításra került egy teljesen új fűtési rendszer (padló alatt csövezett) új fűtőtestekkel (15 db radiátor). A terembe és öltözőkbe korszerű fényforrások lettek újra-vezetékelve és beszerelve. A legnehezebb munkát talán az egész felső szint festékrétegének vakolatig való eltávolítása, a falfelület glettelése és festése jelentette.  Megtörtént az öltözők kialakítása, új válaszfalak építése, a parketta felcsiszolása, lakkozása is. A folyosóra fűtéstakarékossági szempontból ajtó került behelyezésre. (ezen az ajtón kívül még 7 új ajtó lett beállítva)

Teljesen lebontásra került a vizesblokk, újra lett csövezve a bejövő vezetékrendszer és a szennyvízrendszer egyaránt. Új betonburkolat és válaszfalak építése után megújult a vizesblokk burkolata (csempézés, padlóburkolás, mosdókagyló, WC csészék, tartályok stb…) és villanyhálózata. Betonburkolatot kapott a padlásfeljáró földborítása is.

A 2010-es évben is folytatódtak a munkálatok. Felújításra került a lépcsőház, megtörtént a falak régi festékrétegének eltávolítása, majd glettelés és festés. Sor került a lépcsőföljáró kovácsoltvas korlátjának teljes felújításra is.
A klubteremben felállításra került egy galéria, és itt is elkészültek a festési parketta-csiszolási, lakkozási munkálatok, és kiépítésre került az új fűtési rendszer (vezetékelés és új radiátorok beszerelése). Ekkor készült el a vizesblokk fűtésrendszere is.

2011 novemberében az egyesület pályázatot nyújtott be 76/2011. (VII.29.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához, a Körös-Sárréti Vidékfejlesztési Egyesülethez, Non-profit szervezetek fejlesztését szolgáló tevékenységek támogatása célterületre. A pályázaton 11 140 530 Ft támogatást nyert.
Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében valósulhatott meg a Senshi Sportegyesület, „Épület felújítás és eszközbeszerzés” című, 8319508655 azonosítószámon nyilvántartott pályázati projektje.

2012-ben októberében kezdődtek meg a pályázati projekt épület-felújítási munkálatai.
Sor került az épület emeleti szintje összes nyílászárójának a cseréjére. Harminc új ablak és négy ajtó került beépítésre. Új, hidegburkolatot kapott az előtér és a folyosó, a falfelületek és a lépcső is újra lettek festve.

2013 áprilisának végén fejeződtek be a pályázati felújítási munkálatok.

2014-ben sor került a fűtési rendszer szétválasztására, két fűtési kör kialakítására.

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Miért jó egy magánóra?

Tovább

Csoportos edzések időpontjai

Tovább

Mi is az az FMS?

Tovább

Köszönjük a támogatást!

  • MOZOGJ VELÜNK !