Füzesgyarmat város önkormányzatának az “Összefogással a helyi közösség életminőségéért” TOP-5.3.1.-16-BS1-2017-00002 projektjének részeként, egészségmegőrző mozgásos foglalkozásokat tartottunk, melyek 2020.03.05 – 09.10. között csütörtökönként, a Közösségi Központban kerültek megrendezésre.

Az első két alkalom után egy kis kényszerleállás következett a korona vírus helyzet általi korlátozások miatt, de a hetedik hónaptól folytattuk a foglalkozásokat. Résztvevőink az idősebb, leginkább a nyugdíjas korosztályból kerültek ki, ezért a korosztály mozgásmintájához alkalmazkodva, olyan mozgásprogramot állítottunk össze és gyakoroltunk rendszeresen, mely biztonságosan végezhető mindenki számára és hasznos az egészség és a helyes testtartás szempontjából. Folyamatosan beépítésre kerültek a Natural Movement Pattern Training – Természetes Mozgásminta Tréning rendszerének speciális nyújtó és erősítő gyakorlatai. Az NMPT jótékony hatása helyreállítja a felborult izomegyensúlyt, nyújtja az összezsugorodott izmokat, növeli az ízületek mozgáspályáját, bekapcsolja a helyes testtartásért felelős izom és kötőszöveti rendszert.  Csökkenti a rossz mozdulatokból adódó sérülések előfordulását. Hatékonyan javítja a már kialakult gerincbetegségek – gerincferdülés, porckorongsérves eredetű panaszok- okát.

Örömmel elmondhatjuk, hogy sikerült egy olyan csoportot létrehozni, mely nem csak beszélget az egészségről, hanem aktívan tesz is érte. A közösen megtervezett és együtt megvalósított program elérte célját, összekovácsolt egy olyan közösséget, mely tenni akar az egészségéért, életminősége javításáért. 

További fotók itt

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button