Miért jógázzunk? A választ Yehudi Menuhin szavai adják meg. "Amikor a test a légzés ritmusa szerint mozdul és tökéletes összhangba kerül vele, a test templommá válik, a mozgás pedig a lélek áramlásának kifejeződése lesz."

"A jóga gyakorlása elemi mérték- és arányérzéket hoz létre. Első hangszerünkre, saját testünkre alkalmazva megtanulunk azon úgy játszani, hogy a lehető legnagyobb harmóniát és együtthangzást hozzuk ki belőle. Lankadatlan türelemmel élesztgetjük és finomítjuk minden sejtünket, naponta újra meg újra rázendítve, s e folyamatban olyan képességeket hozunk felszínre és szabadítunk fel magunkban, melyek máskülönben kudarcra és elhalásra volnának ítélve.


Folytonosság és az egyetemes iránti érzék fakad a feszültség és ellazulás megszüntethetetlen váltakozásának megismeréséből, melynek örök ritmusában minden belégzés és kilégzés a világegyetemet alkotó sok-sok milliárd ciklus, hullám vagy rezgés egyike.
A jóga technikái kiválóan alkalmasak a testi és lelki betegségek megelőzésére, általában a test karbantartására; segítenek kifejleszteni a szükséges határozottságot és önbizalmat. A jóga természete szerint elválaszthatatlanul kapcsolódik az egyetemes törvényekhez; az élet, az igazság és a türelem tisztelete ugyanis a nyugodt légvétel, a higgadt tudat és a szilárd akarat elengedhetetlen tényezői.

Ez a titka a jógában rejlő erkölcsi erőnek. Ezért követel az embertől olyan teljes erőfeszítést és odaadást, amely az egész emberi lényt bevonja a folyamatba és átformálja. Nem mechanikus ismételgetésből és színlelt odaadásból áll, lényegi természete, hogy minden alkalommal és minden pillanatban eleven tett marad."


(Yehudi Menuhin)

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Miért jó egy magánóra?

Tovább

Csoportos edzések időpontjai

Tovább

Mi is az az FMS?

Tovább

Köszönjük a támogatást!

  • MOZOGJ VELÜNK !