2008. július 14- 20 között rendezték meg a Magyar Kyokushin Karate Szervezet XXXI. Nyári Nemzetközi Edzőtáborát, Jászberényben.

Jászberény, 2008.07.14. - 07.19.

A táborban 375-en vettek részt, több külföldi országból is jöttek karatékák (Csehország, Románia, Svájc, Szlovákia). A tábor meghívott instruktora Sensei Tanigawa Kou 4.Dan - Japán mester volt.

A következő sorokban Bojtor Edit beszámolója olvasható.

"Az edzések (napi 3), general, versenyzői, utánpótlás és senior, csoportokban zajlottak, amik kevés korlátozással szabadon választhatóak, ill. átjárhatóak voltak.
A reggel 6-7 -ig tartó edzéseken a hosszú távú állóképességet, egy órán át tartó küzdelmekkel, az erő-állóképességeinket és gyorsasági képességeket különböző gyakorlatokkal próbálták fejleszteni a mesterek. Valamint sokat foglalkoztunk a belső erőnkkel is, amit és légző-gyakorlattokkal és koncentrációval fejlesztettünk a hajnali órákban. A seniorok a reggeli edzéseken többek között Streching (nyújtó) és speciális erősítő gyakorlatokkal foglalkoztak ahol a mozgásszervi problémák megelőzésére és javítására helyezték a hangsúlyt. De sor került a jóga gyakorlására és a küzdőjátékok oktatásának tanulására is.

Délelőtt 10-12-ig kihon és az eddig megtanult katak gyakorlására, valamint magas szintű katák tanulására és értelmezésére nyílott lehetőség. A danos vizsgákra készülők Shihan Furkó Kálmán edzésein gyakorolták a kihont és a katákat.

A délutáni edzéseken (17.00- 18.30-ig) a küzdőtechnikai elemek csiszolásán, a pontkesztyű és pajzs használatán, irányított és szabad küzdelmeken volt a hangsúly. Az edzések között nekem legjobban Sensei Szövetes Vera és Shihan Bencze Antal edzései tetszettek nagyon, ahol külön irányvonalat kaptunk egy -egy versenyfelkészülésre. Nagyon jó tábor volt, (bánhatja, aki nem jött), rengeteg szakmai felkészítést, segítséget, szellemi és lelki ráhangolódást adtak a mesterek az edzések folyamán.
Programjainkat különböző előadások színesítették: pl. volt egy filmvetítés hétfő este Balczó Andrásról, Küldetés címmel. Kedden pedig Czakó Gábor író, filozófus tartott előadást a magyar nyelvről, a magyar észjárásról. Rendkívül humoros formában, nagyon érdekes dolgokat hallhattunk. Az előadás végén lehetőség volt az író könyveiből vásárolni és dedikáltatni.

Pénteken a kyu-fokozat, szombat délelőtt pedig a Dan-fokozat technikai vizsgáira került sor. Délután a küzdővizsgát megelőzően egy különleges megnyitón vehettünk részt. Felcsendült a Honfoglalás dala: a Kell még egy szó című dal, miközben 4 íjász korhű ruhában bevonult a magyar zászlóval. Ezután a jászberényi Jász Múzeum igazgatójától egy kis történetet is kaptunk a jász kapitányokról, Lehel vezérről és Lehel kürtjéről majd a polgármester egy kis ajándékkal kedveskedett szervezetünk vezetőinek és a tábor szervezőjének, mindannyian Lehel kürtjéhez hasonló kürtöt vehettek át.
Az ünnepélyes megnyitó után a danos technikai vizsgát sikeresen teljesítők felállhattak a küzdelmi megmérettetésre. Mivel Sempaiunk is teljesítette a technikai vizsga követelményeit Ő is felállhatott küzdeni. A senior korosztálynak 10 küzdelmet kellett teljesíteni. A küzdőtársakat magas öves mesterek és a magyar küzdő válogatott nagyjai tették ki. A kemény küzdelmeket Sempaiunk sikeresen teljesítette, ezentúl a Sensei megszólítás illeti, 3. Danos mester lett.
Ezúton is gratulálunk és büszkék vagyunk rá!

Osu!"

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Miért jó egy magánóra?

Tovább

Csoportos edzések időpontjai

Tovább

Mi is az az FMS?

Tovább

Köszönjük a támogatást!

  • MOZOGJ VELÜNK !