Békéscsabán, a Lencsési Közösségi Házban tartotta szokásos éves közgyűlését a Békés Megyei Harcművész Szövetség. 20 megyei klub küldte el képviselőit.

Gregor László elnök szóban kiegészítette az előzetesen írásban kiküldött beszámolót. A szövetség tevékeny évet zárt.

2007-ben, működtette a megyei versenyrendszert, sőt, önvédelmi képzést, hétvégi szemináriumokat, Battonyán Demonstrációs Napot, Szarvason BUDO Gálát szerveztek. A nemzetközi kapcsolatok fejlődtek, sőt, jelenleg is fejlesztés alatt vannak. A szövetség aktív tagja a Békés
megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesületének s jó viszonyt ápol a különböző harcművészeti ágak országos szövetségeivel. A beszámoló a problémákat sem hallgatta el. A versenyzői létszám csökkent, egyre kisebb az anyagi támogatás, az országos médiában nagyon nehéz megjelenni. A gazdálkodást a megfontoltság jellemezte, s így sikerült 2008-ra átmenteni egy szerény összeget. A megyei önkormányzat támogatója a szövetséget s örömteli, hogy folytatódik a legfőbb egyéni támogatóval, a Secret-Őr KFT-val az együttműködés. A beszámoló 16 pontban fogalmazta meg a szövetség 2008 évi feladatait, amelyet a hozzászólások során két ponttal egészítettek ki. Mind a két pont kapcsolatban van a 2009-es jubileumi évvel, hiszen ekkor lesz a megyei szövetség 25 éves. A beszámolót a kiegészítésekkel egyhangúlag fogadta el a közgyűlés.

Ezután a megyei szövetség hagyományos elismeréseiről döntöttek a klubok képviselői. A legeredményesebb harcművész sportolónak odaítélt "Kiváló Harcművész" díjat Debreczeni Dezső, a Békéscsabai Lakótelepi SE hetedszer is világbajnoki címet szerzett válogatott kic-boxosa kapta meg. Az edzők részére kiírt "Érdemes Mester" díjat az idén Mráz Tamás III.DAN ITF taekwon-do mester, a battonyai Barátság SE és a mezőhegyesi "Platán ITF Taekwon-do SE" vezető edzője érdemelte ki. A közgyűlés utolsó részében a 2008 évi megyei versenynaptárt véglegesítette a közgyűlés. A megyében lesz kick-box light és semi-contact, taekwon-do touch és hard-contact, kyokushin karate knock-down megyei bajnokság. Idén Mezőberény, Okány, Füzesgyarmat, Békéscsaba, Magyarbánhegyes, Szeghalom, Gyula ad otthont a megyei rendezvényeknek, Battonyán, Mezőhegyesen, Szeghalmon és Kondoroson országos versenyt rendeznek. Itt Haba József mester (Bcs.Lakótelepi SE) külön kérte az edzőket, minél nagyobb létszámot mozgósítsanak a megyei bajnokságokra. A közgyűlés eredményesen és jó hangulatban fejezte be munkáját.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Miért jó egy magánóra?

Tovább

Csoportos edzések időpontjai

Tovább

Mi is az az FMS?

Tovább

Köszönjük a támogatást!

  • MOZOGJ VELÜNK !