Lezárult a Béres Egészség Hungarikum Program pályázati időszaka.

2008. november 27-én, Budapesten, az Aranytíz Művelődési központban ünnepélyes eredményhirdetésre és sajtótájékoztatóra került sor. Dr. Béres József a Béres Egészség Hungarikum Alapítvány alapítója személyesen adta át a nyertes 9 településnek az adományozási okiratot.

Szeghalom képviseletében Kovács Lajos és Pálfi Ildikó volt jelen.
Szeghalom egészségtervének nyertes pályázatát a Senshi Kyokushin Karate SE készítette el és adta be, összefogva az önkormányzattal, annak intézményeivel és több helyi Civil szervezettel. A sajtótájékoztatón többek között kiemelték a szeghalmi egészségtervet is, mely érdemben tükrözi a közösség összefogó erejét. Dr. Béres József a Béres Egészség Hungarikum Program keretében egymillió forintot adományozott az egyesületnek, a települési egészségterv egyes elemeinek megvalósítására.

A nemzeti egészségmegőrző és betegségmegelőző Béres Egészség Hungarikum Programot Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke hívta életre mely a kezdetektől fogva azért küzd, hogy az egészség nemzeti értékké váljon Magyarországon. A cél eléréséhez vezető út egyik fontos állomása az alapítvány első pályázati kiírása, melyben egészségterv kidolgozására ösztönözte a településeket.
Az egészségterv közösségi alapon kidolgozott stratégiai terv és cselekvési program, mellyel a települések lakóinak egészségét, életminőségét lehet fenntartható módon javítani. Azért esett a választás az 5-10 000 fős településekre, mert méretükből adódóan képesek a közösségi összefogásra, ám igen csekély az elérhető forráslehetőség számukra. A cél érdekében folytatott képzésen 47 település vett részt, összesen 26 pályázati anyag született, a tervezett programok 191 592 lakost érintenek. A kilenc nyertes település cselekvési programja összesen, közel hétmillió-forint támogatásban részesül a Béres Egészség Hungarikum Programtól. A program segítségével született tervek legnagyobb érdeme, hogy a településen élők összefogtak, időt és energiát fordítottak arra, hogyan javíthatnának az életük minőségén, az egészségükön - mondta Béres József. A nyertesek között van Dévaványa, Encs, Erdőkertes, Kerekegyháza, Nagyszénás, Szeghalom, Túrkeve, Újkígyós és Vámospércs.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Miért jó egy magánóra?

Tovább

Csoportos edzések időpontjai

Tovább

Mi is az az FMS?

Tovább

Köszönjük a támogatást!

  • MOZOGJ VELÜNK !