Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör 2007. december 8-án Mikulás Kupa elnevezéssel gyermek, serdülő Kyokushin Karate versenyt rendezett, amire klubunkat is meghívták.

Egyesületünk versenyzői sikeresen képviselték klubunkat.

Első alkalommal vettünk részt, az orosházi klub által rendezett versenyen. Klubunkból 4 szeghalmi és 1 körösladányi versenyző nevezett. Nagyon érdekes, fegyelmezett verseny volt. Zsiga Zsolt sensei egyik tanítványa segítségével elmagyarázta, bemutatta a versenyszabályokat, hiszen ezen a házi versenyen lehetett gedan szintre rúgni, illetve nem volt kötelező a testpajzs használata. Most sajnos kevés karatéka vett részt, ezért nem mindenkinek volt korosztályában, súlycsoportjában ellenfele, ennek ellenére, mindenki megmutathatta a karate tudását.
A lány indulók összesen hárman voltak, mindannyian különböző kor, illetve súlycsoportúak. A legsportszerűbb, egyik legeredményesebb versenyzőnk: Kovács Tímea, megmutatta, hogyan kell küzdeni a nála fiatalabbal, vigyázva arra, és az aranyéremért hogy küzd meg a korban és súlyban nagyobb versenyzővel.
A fiúknál gyermek I. korcsoportban Győri Mátyás látványos kumitében kiütéssel győzött. Gyermek II. korcsoportban a 44 és 48 kg-os versenyzőink bátran kiálltak a 80 kg-os versenyzővel, itt Szőke Gábor arany, Somogyi Viktor bronzérmet szerzett. A serdülőknél a döntőben nagy küzdelmet vártunk, de Nagy Róbertnek 2 másodperc elég volt az aranyérem megszerzéséhez.
Minden versenyzőnk nagyon jól érezte magát, bár volt, aki a verseny végére megbetegedett. Bízunk benne, hogy a következő Mikulás-kupán is megmutathatjuk tudásunkat, fejlődésünket.

EREDMÉNYEINK:

ARANYÉRMESEK

Kovács Tímea

Győri Mátyás

Szőke Gábor

Nagy Róbert

BRONZÉRMES

Somogyi Viktor

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
  • MOZOGJ VELÜNK !