Dr. Becsey Zsolt, Európai Parlamenti képviselő meghívására Brüsszelbe utazhatott egy látogatói csoporttal, klubunk vezetője, sempai Kovács Lajos, és tanítványa Bagdi János.

Dr. Becsey Zsolt volt ugyanis a fővédnöke az egyesületünk által 2005-ben Szeghalmon megrendezett Országos Gyermek - Serdülő Kyokushin Karate versenynek és a Kyokushin Super Fight mérkőzéseknek, ekkor ajánlott föl a klub két tagja számára a képviselő úr egy jutalomutazást.

Az utazásra 2006. május 28 - június 2. között került sor. A többnapos programban szerepelt Luxemburgi városnézés, Brüsszelben látogatás a Magyar Köztársaság EU melletti Állandó Képviseletére (magyar EU- nagykövetség), kirándulás Ostende-be a tengerpartra, vacsora Brugg-ben a képviselőúrral. Sor került továbbá a Nyugat-Dunántúl brüsszeli képviseletének meglátogatására, majd beléptetésre az Európai Parlamentbe, ahol egy előadás után a Parlament plenáris ülésébe is betekinthettek a karzatról a látogatók. (Az ülésteremben rendezett plenáris üléseken 732 képviselő foglal helyet.)

Kovács Lajos beszámolója az utazásról:

"A Dél- Alföldi régió számos településéről gyülekeztünk az utazásra. A buszunk vasárnap 16.00-kor indult Szegedről, a következő beszállóhely Kecskemét volt. Látogatói csoportunk 40 főből állt, közöttünk a képviselő úr megyei titkárai, újságírók, tévés tudósítók, civilek, aktivisták, és önkormányzati dolgozók, sőt még Romániából érkezett újságíró is részt vett ezen a látogatáson. Igaz, az út hosszú volt, (24 óra busszal) de közben bőségesen volt ideje a kis csapatnak az ismerkedésre, barátkozásra.

Másnap délelőttre értünk Luxemburgba, ahol volt egy kis időnk a városnézésre (nagyon szép látvány). Estére, már a Brüsszeli szállodában fogadtak minket. Napjainkat a szervezett, és nagyon érdekes programok (látogatások, előadások, kirándulások, ismertetők,) szinte teljesen kitöltötték. De azért maradt idő a szabadprogramokra, sétákra, baráti sörözésekre is. A híres fővárost, Brüsszelt kettős fővárosnak szokás nevezni, mivel egyrészt Belgium központja, másrészt pedig az Európai Unió központi szervei is itt találhatók. A város szívében látható a Grand Place, Európa egyik legszebb tere és a közelben tekinthető meg a híres Pisilő Fiú szobra is, (Brüsszel egyik jelképe), ami nagyszerűen fejezi ki a város fesztelen szellemiségét.

További élményt nyújtottak az Európai Gazdasági és Szociális Biztosság és a Régiók Bizottságának székháza a Leopold negyedben, a Parc du Cinquantenaire - A belga függetlenség 50. évfordulójára emelt 45 méter magas diadalív és a Királyi palota. A királyi külvárosban, Laeken-ben található az Atomium, a hatalmas molekulamodell az atomkor jelképe, mely az 1958-as világkiállításra épült. Látogatásunk vége hamar elérkezett, sajnos búcsúznunk kellett az esős Belgiumtól és csapatunk minden tagjától.

Az élményekben gazdag utazás hasznosnak bizonyult, a szervezett előadásokon sokat tanultunk, és a látottakon túl lehetőségünk nyílt az ismerkedésre, új baráti kapcsolatok kialakítására is. A baráti kapcsolatokat ápoljuk, vendéglátóinknak, pedig mindent köszönünk."

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Miért jó egy magánóra?

Tovább

Csoportos edzések időpontjai

Tovább

Mi is az az FMS?

Tovább

Köszönjük a támogatást!

  • MOZOGJ VELÜNK !